Coop indgik i samarbejde om dette projekt på 13 millioner: 4 år senere er det stadig ikke taget i brug

Af: Mie M.B

|

26/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Projektet var et samarbejde med Hedeselskabet

Lige nu læser andre også

Midt i den naturskønne nyetablerede Storå Folkeskov ved Holstebro står et forladt hus og venter på sin skæbne. Huset på Idomlundvej 12, som blev solgt til Hedeselskabet for 13 millioner kroner i 2020, er en rest fra en tidligere landbrugsejendom, der nu er omdannet til skovlandskab i et samarbejde med Coop. Det skriver TV 2.

Storå Folkeskov blev indviet i 2021 som en del af et større grønt initiativ til at plante skove rundt omkring i Danmark. Med sine 113 hektar har projektet ved Idomlundvej skabt et betydeligt grønt område, hvor stalde og gylletanke er blevet fjernet for at give plads til ny skov. Men det store stuehus, på trods af flere år uden beboelse og efterfølgende opkøb, står stadig uberørt og fremstår som et skæmmende element i det naturskønne område.

Den lokale skovfoged, Henning Bilberg, udtrykker sin utilfredshed med husets tilstand. "Det ser jo grimt ud. Det er ikke særligt indbydende," konstaterer han. Udfordringen med huset er dog kompleks, da Coop ifølge reglerne ikke må eje landbrugsejendomme, hvilket har gjort det vanskeligt at afgøre husets fremtid.

Henning Bilberg forklarer, at der arbejdes på en løsning, der kan gøre huset til en integreret del af skovbesøgenes oplevelse. Men processen er lang og fyldt med juridiske hensyn. Derfor er husets fremtid stadig usikker, og det står som et minde om den tid, før skoven blev til virkelighed.

Selvom intentionen er at finde en brugbar løsning for huset, understreger skovfogeden, at det ikke er enkelt. Nedrivning og nybyggeri er ikke nødvendigvis muligheder, hvilket gør situationen endnu mere kompliceret. "Jeg kan desværre ikke give noget konkret svar på, hvornår der sker noget. Men der bliver arbejdet på at finde en løsning," siger Henning Bilberg, hvilket efterlader "spøgelseshuset" i en venteposition midt i det grønne.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig