Coop kommer med jule-nyhed til disse kunder

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Det er kunderne i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen, der kan finde nyheden på hylderne.

Er du vild med kaffe, så vil denne nyhed måske interesse dig.

Coop lancerer nemlig en ny økologisk julekaffe, der sælges i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen fra og med denne uge og så længe lager haves.

Cirkel Kaffe Grand Cru Jul 2021 er fra Sipi Falls i Uganda, et kaffeområde tæt ved grænsen til Kenya. Den er blevet forarbejdet på Coops eget kafferisteri i Kenya, African Coffee Roasters, oplyser Coop, der beskriver kaffen som “mellemristet, rund og fyldig med god sødme og delikat syrlighed.”

Med en ny økologisk julekaffe giver Cirkel Kaffe kunderne mulighed for at få ny kaffe-oplevelse og samtidig støtte plantning af kaffetræer hos familier i Kenya. Foto: Coop.

Støtter plantning af kaffetræer

Coop har reserveret 15.000 små økologiske kaffetræer, der står på en planteskole klar til udlevering og udplantning i takt med at den økologisk Cirkel Julekaffe bliver solgt.

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Etablerede kaffefamilier vil typisk modtage et kaffetræ, mens andre træer samles i portioner à 250 træer og tildeles som opstartshjælp til personer, der har land men ikke yderligere midler, og som gerne vil i gang med at dyrke kaffe og på den måde sikre sig en levevej.

Med projektet støtter kunderne opstart af økologisk kaffeproduktion, som er nyt i Kenya. Landet har lange traditioner for at dyrke kaffe med unik smag af høj kvalitet men halter bagefter på økologi i forhold til nabolandede. Med økologisk certificeret kaffe forventes farmeren både at opnå højere betaling for sin kaffe og bedre salgsmuligheder, skriver Coop.