Coop lukker flere butikker

Af: Thea Andersen

|

16/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den eksplosive stigning i energipriserne kombineret med kundernes ændrede indkøbsvaner betyder, at 12 Dagli'Brugsen lukker til februar.

Mest læste i dag

Den eksplosive stigning i energipriserne kombineret med kundernes ændrede indkøbsvaner betyder desværre, at Coop kommer til at skulle dreje nøglen på 12 Dagli'Brugsen.

Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Det er butikker, der i forvejen i flere år har haft det svært, og haft vigende omsætning og underskud uden udsigt til at, de kan vende udviklingen. Den nuværende situation skubber dem ud over kanten.

De 12 butikker har en samlet omsætning på knap 130 millioner kroner. De kommer ud af 2022 med et samlet underskud i størrelsesorden knap 15 millioner kroner.

Da de samtidig har behov for betydelige investeringer i nyt inventar, f.eks. køle- og frostanlæg, er det desværre nødvendigt at lukke dem.

”Det er med blødende hjerte, at vi har taget denne beslutning. I alle butikkerne har medarbejderne kæmpet alt, hvad de kunne, for at få det til at hænge sammen - og alle steder spiller butikkerne en vigtig rolle i de lokale samfund. Men den aktuelle krise med stærkt stigende omkostninger til el og kunderne, der flytter deres indkøb over i discountbutikker, har gjort, at det er nødvendigt at træffe denne beslutning,” siger kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen.

De 12 butikker er:

 1. Vorrevangen (Aarhus N)

 2. Jordrup

 3. Lime

 4. Nørhalne

 5. Frølunde

 6. Gandrup

 7. Tarp

 8. Engesvang

 9. Kalvehave

 10. Veflinge

 11. Borris

 12. Vester Åby

Butikkerne har sidste åbningsdag fredag 24. februar 2023.

Alle 314 medarbejdere bliver desværre opsagt.

Men Coop vil i videst muligt omfang forsøge at finde job andre steder i Coop Familien til de berørte.

Anbefalet til dig