Coop med vild gestus

04/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu gør 400 Coop-butikker en yderst god gerning.

Mest læste i dag

Onsdag aften vil organisationen Stop Spild Lokalt (SSL) hente varer i omkring 400 af Coops butikker – varer som ellers ville løbe på datoen, inden påsken er omme.

Det drejer sig først og fremmest om de butikker, der holder lukket i påskehelligdagene, og dermed har mange varer, som ikke kan holde sig, til butikkerne åbner igen efter påske.

"Vi er glade for vores mangeårige samarbejde med Coop. Det er helt fantastisk, at deres butikker vil være med til at hjælp børn, familier og sultne maver i en svær tid, så det sætter vi stor pris på. Vi har oplevet en stor efterspørgsel på vores mad, og heldigvis også en stor villighed til at hjælpe - både af frivillige, men også fra Coops butikker," siger lederen af SSL, Rasmus Erichsen i en pressemeddelse.

SSL oplever fortsat en stigning i efterspørgslen på overskudsmad. Flere danskere er trængte pga. inflationen og de høje fødevarepriser. I modsætning til i julen mangler der ikke frivillige til at indsamle og uddele maden. SSL oplever, at det næsten er blevet en trend for mennesker, der har lidt overskud, at hjælpe dem, der ikke har.  

I år er påskeuddelingen for første gang nogensinde på højde med juledonationen i forhold til mængden af mad der indsamles og uddeles, antallet af uddelingssteder rundt om i Danmark, og antallet af frivillige, der deltager i uddelingen.

Samarbejdet med SSL er et af en række tiltag, Coop gør for at minimere madspildet.

”Det er Coops ambition, at ingen mad skal gå til spilde. Udover vores daglige samarbejde med To Good To Go og SSL  tester  vi løbende en række koncepter og løsninger, der skal gøre os i Coop endnu bedre til at redde maden, og på den måde nå vores egne madspildsmål. Samarbejdet med SSL er et godt eksempel på hvordan vi gennem partnerskaber kan lykkes bedre end hver for sig,” siger koncerndirektør Per Thau, Coop.

Det er butikker i Kvickly-SuperBrugsen, der primært donerer deres overskudsmad til Stop Spild Lokalt. De fleste butikker i 365discount, Dagli´Brugsen og Irma holder åbent i alle påskedagene.