Coop melder sig ind i kampen

18/01/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Afskaffelse af store bededag møder hård kritik. Blandt andet hos Coop Danmark, der nu melder sig ind i kampen om helligdagen.

Mest læste i dag

"BEVAR STORE BEDEDAG."

Sådan indleder Coop Danmark, der driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Brugsen, Irma, fakta og coop.dk MAD, et opslag på det sociale medie Facebook, der fortsætter:

"I Coop fraråder vi at store bededag bliver afskaffet som helligdag."

Derfor har dagligvarevirksomheden sendt følgende høringssvar til regeringen:

  1. Det vil gå ud over de små butikker og landsbyerne, hvis man afskaffer store bededag. De små dagligvarebutikker – dem der har en årlig omsætning på under 38,1 mio. kr. – er meget afhængige af den omsætning, de får, når de store butikker skal holde lukket på grund af helligdagen. I mange lokalsamfund er købmanden eller Brugsen den sidste butik, og de har det rigtig svært i forvejen. Forslaget om at afskaffe store bededag er derfor endnu et søm i landsbyernes ligkiste.

  2. Personalet i de store butikker – hos os Kvickly og de fleste SuperBrugsen – vil opleve det som et yderligere pres i forhold til familielivet, hvis man fjerner en helligdag. Det gælder både de ​timelønnede og de overenskomstansatte, der i forvejen kan have vagter i tidsrummet fra kl. 6.30 til kl. 22.00 - alle ugens syv dage.

  3. Spørgsmålet om helligdage bør rent principielt forhandles af arbejdsmarkedets parter – evt. i en trepartsforhandling med Regeringen. Forslaget øger desuden risikoen for konflikter i forbindelse med de forestående overenskomstforhandlinger, der i forvejen er under historisk hårdt pres.

Læs hele opslaget via dette link.

Anbefalet til dig