Coop og Fakta taber kopisag: Skal betale millionerstatning

22/4/22 14:31

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
I Østre Landsret fredag er Coop, Fakta og virksomheden Wolly & Co. blev pålagt at betale en millionerstatning til ferm Living.

I 2020 træk den danske virksomhed ferm Living supermarkedsgiganten Coop i retten. De valgte at lægge sag an, efter Coop havde solgt efterligninger af en række plantekasser. Dengang endte ferm Living med at tabe, men dommen er nu blevet omstødt.

Fredag har Østre Landsret nemlig besluttet at omgøre en dom, der blev afsagt i Sø- og Handelsretten i oktober. Det skriver landsretten på deres hjemmeside, hvor de også har delt dommen.

"I modsætning til Sø- og Handelsretten fandt landsretten, at 'Wollys Plantekasse', som var produceret af Wolly & Co. A/S og herefter markedsført af Coop Danmark A/S og Fakta A/S, var en nærgående efterligning af 'Plant Box' og krænkede ferm Living ApS' ophavsret, designret og rettigheder efter markedsføringsloven," skriver Østre Landsret.

Her fremgår det, at supermarkedskæderne Coop og Fakta af Østre Landsret er blevet dømt til at betale 750.000 kroner plus renter i erstatning til ferm Living. Derudover skal kædernes underleverandør, Wolly & Co., også betale en erstatning på 250.000 kroner plus renter.

Ikke nok med det, så kommer Coop og Wolly & Co. ligeledes til at skulle dele de sagsomkostninger, der har været i forbindelse med at føre retssagen ved diverse instanser. I alt kommer de til at punge ud med lidt over en million til ferm Living for sagsomkostningerne.

"ferm Living ApS' påstande om forbud, tilbagekaldelse, tilintetgørelse og offentliggørelse af dele af landsrettens dom blev herefter i al væsentlighed taget til følge, og Coop Danmark A/S, Fakta A/S og Wolly & Co. A/S blev pålagt at betale erstatning mv. på samlet 1 mio. kr.," lyder det.

Det fremgår også af dommen, at hverken Coop Danmark A/S, Fakta A/S eller Wolly & Co. A/S fremadrettet har lov til at sælge de plantekasser som sagen omhandler. Ydermere skal alle produkterne tilbagekaldes, hvorefter de skal destrueres.