Coop og Salling stoppede salget af dette for over 10 år siden: Nu hagler kritikken ned over Meny

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meny har ikke stoppet salget ligesom Netto, Bilka, Føtex, SuperBrugsen og Kvickly.

Lige nu læser andre også

For mere end 10 år tilbage besluttede supermarkedskoncernerne Coop og Salling, at det skulle være slut med et helt særlig produkt.

Det skete i kølvandet på, at bestanden af ung-ål ved de europæiske kyster er faldet med 98 procent siden 1980.

Det betyder også, at ålen er rødlistet, hvilket betyder, at der er en risiko for, at de uddør helt.

Det skriver Radio4.

På trods af den dystre melding, og at flere store danske koncerner fjernede ål fra hylderne, er der stadig ål at finde i kølediskene hos Meny.

Det er noget, der har fået Danmarks Naturfredningsforening til at reagere:

“Det er overraskende og chokerende, at der i dagens Danmark stadig er en detailforhandler, som sælger ål og så ovenikøbet en stor supermarkedskæde, i lyset af at ålen er kritisk truet over hele verden”, udtaler vicepræsident hos foreningen, Sebastian Jonshøj.

Ices, Det Internationale Havundersøgelsesråd, har i 20 år anbefalet, at man stopper med at indfange ålen, hvilket også i skrivende stund er forbudt at gøre som privatperson.

Sebastian Jonshøj fra Danmarks Naturfredningsforening påpeger også, at det ville være synd for Meny og deres forbrugere, hvis de skulle have det siddende på sig, at de havde været med til at udrydde en truet dyreart:

“Mit argument må være, at det er en beskyttelsesværdig art på linje med os andre. Det er en levende organisme, der har været her i 70 mio. år relativt uforandret. Skulle det virkelig være vores lod at udrydde ålen? Det har jeg svært ved at have siddende på mig, og det tror jeg også forbrugerne og Meny vil have.”

Dagrofa, der ejer Meny, har hverken ønsket at deltage i interview eller at kommentere på sagen skriftligt efter henvendelse fra Radio4.

Anbefalet til dig