Corona-app for usikker til ansatte - men danskere opfordres til at hente den

16/7/20 08:00

Christian Granhøj Skouboe

App'en skal gøre det muligt at bryde smittekæderne. Foto: Shutterstock
Selvom den danske befolkning vidt og bredt opfordres til at hente den nye smittesporings-app, der skal hjælpe med at opspore corona-smittekæder og gøre det nemmere for myndighederne at dæmme smitten ind.  Appen er udviklet af Sundhedsministeriet og blev lanceret i juni. Men hos et af de andre ministerier ser man helst, at de ansatte ikke installerer app'en. Det fortæller Information.  Årsagen er, at app'en kræver, at man har bluetooth-funktionen aktiveret, men det vække bekymring i Udenrigsministeriet.  Meget uheldigt Udenrigsministeiret bekræfter over for avisen, at det netop er bluetooth-teknologien, der bekymrer dem. De anser den for relativt nem at bryde ind i, derfor fraråder de deres ansatte at bruge app'en.  "Det ser meget uheldigt ud, at Udenrigsministeriet fraråder sine ansatte at bruge Smittestop-app'en. Det er ikke noget, vi er blevet gjort opmærksom på, da vi debatterede den. Jeg synes, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) må på banen hurtigt og forklare danskerne hvorfor," udtaler Karina Lorentzen Dehnhardt, der er it-ordfører for SF. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er på ferie, og derfor har han ikke en kommentar.   

Selvom den danske befolkning vidt og bredt opfordres til at hente den nye smittesporings-app, der skal hjælpe med at opspore corona-smittekæder og gøre det nemmere for myndighederne at dæmme smitten ind. 

Appen er udviklet af Sundhedsministeriet og blev lanceret i juni. Men hos et af de andre ministerier ser man helst, at de ansatte ikke installerer app'en. Det fortæller Information. 

Årsagen er, at app'en kræver, at man har bluetooth-funktionen aktiveret, men det vække bekymring i Udenrigsministeriet. 

Meget uheldigt

Udenrigsministeiret bekræfter over for avisen, at det netop er bluetooth-teknologien, der bekymrer dem. De anser den for relativt nem at bryde ind i, derfor fraråder de deres ansatte at bruge app'en. 

"Det ser meget uheldigt ud, at Udenrigsministeriet fraråder sine ansatte at bruge Smittestop-app'en. Det er ikke noget, vi er blevet gjort opmærksom på, da vi debatterede den. Jeg synes, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) må på banen hurtigt og forklare danskerne hvorfor," udtaler Karina Lorentzen Dehnhardt, der er it-ordfører for SF.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er på ferie, og derfor har han ikke en kommentar.