Corona bider fra sig: Endnu en dag med mange nye smittede

02/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
På ugens sidste dag stiger antallet af nysmittede børn.

Mest læste i dag

Statens Serum Institut har fredag først på eftermiddagen sluppet de daglige coronatal fri. 

536 er fredag blevet konstattreret smittet. Det er nogen flere end torsdag, hvor intituttet kunne fortælle, at 398 flere personer var blevet konstateret smittet. Derudover er der tre færre indlagt, så der i alt nu er 106 smittede personer indlagt på de danske hospitaler. 

Ingen smittede personer er døde det seneste døgn. 

Store danske corona-nyheder

Et stof, der i forvejen er godkendt til behandling af sclerose-patienter, hæmmer effektivt coronavirus, når stoffet testes på menneskelige lungeceller i et reagensglas. Det fremgår af et nypubliceret studie fra biomedicinere ved Aarhus Universitet. Det fortæller

Et antiviralt lægemiddel, som effektivt bremser delingen af virus på celleplan og samtidig bekæmper den immunreaktion, der verden over slår coronapatienter ihjel.

Det er håbet hos en gruppe forskere, som med Christian Kanstrup Holm og David Olagnier i spidsen, har publiceret et nyt studie i tidsskriftet Nature Communications. Studiet viser, at et stof, dimetylfumarat (DMF), der er godkendt til behandling af sclerose-patienter, hæmmer dellingen af en række vira, herunder coronavirus (SARS-CoV2), i kroppens celler – når forskerne vel at mærke tester i et reagensglas.

”Som grundforskere ved vi af gode grunde ikke, om stoffet virker på infektion i mennesker, det er op til infektionsmedicinerne at teste, men jeg må sige, at jeg er fuld af fortrøstning,” siger Christian Kanstrup Holm, der ligesom kollegaen David Olagnier er lektor ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

 

Anbefalet til dig