CORONA: DSB ophæver krav

05/8/20 08:13

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Efter Sundhedsstyrelsens anbefaling af mundbind i myldretiden, så ophæver DSB kravet om en pladsbillet.

Som følge af nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen ophæver DSB nu kravet om, at man skal købe en pladsbillet. Det ophæves fra 5. august, fortæller DSB netop onsdag. 

Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen, at danskerne bruger mundbind, når de rejser i myldretiden. Det er på den baggrund, at DSB har besluttet sig for at ophæve pladskravet.

På vej ind i ny fase

Siden midten af marts har kunderne, der rejser med DSB, skullet hente en gratis pladsbillet for at rejse med InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog. Med det ophævede pladskrav får kunderne i InterCity- og InterCityLyn-tog igen mulighed for at købe en pladsbillet til 30 kr. eller en pendlerpladsbillet til 10 kr. Allerede udstedte pladsbilletter til InterCity- og InterCityLyn-tog er fortsat gyldige. Der udstedes ikke længere pladsbilletter til regionaltog.

”Danmark er nu på vej ind i en ny fase efter nedlukningen af Danmark. Det har krævet meget af kunderne, og vi takker for den forståelse, som de har udvist gennem de seneste måneder,” siger kommerciel direktør i DSB Jan Sigurdur Christensen.

De ændrede pladskrav har også betydning for rejser med S-tog, hvor DSB ophæver anbefalingerne af, at kunderne sidder forskudt; eller ved siden af hinanden med ansigtet i den samme retning. På hjemmesiden pladspaarejsen.dk kan du fortsat følge med i, hvor mange, der er med i et S-tog, før du stiger på. 

DSB opfordrer kunderne til at udvise hensyn til hinanden og holde sig orienteret om myndighedernes anbefalinger. Det er muligt at købe mundbind i 7-Eleven butikkerne på stationerne så længe lager haves, oplyses det.