Corona: Færre smittede - men farligt tal stiger

11/9/20 12:07

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et af de vigtige men potentielt farlige tal stiger. Heldigvis er der færre nye smittede siden torsdag.

Fredag er der endnu en gang blevet offentliggjort nye tal, der hjælper med at danne et overblik over, hvordan coronavirus har spredt sig i Danmark det seneste døgn. 

292 nye smittede. Det er færre end i går, hvor tallet var noget højere. Yderligere ni er blevet indlagt på danske hospitaler. Tallet for nyindlæggelser er særligt interessant, da mange nye indlæggelser typisk kan ses som et tegn på, at virussen er ved at accelerere. 

Det oplyser Statens Serum Institut, der dagligt indsamler og offentliggør statistik på coronasmittens fremfærd her til lands. 

Torsdag i denne uge var tallene 317 nye personer i Danmark konstateret smittet, derudover var 5 flere blevet indlagt på landets hospitaler og sygehuse. En person, som var smittet med coronavirus, var død. 

 

Hospitaler skal aflastes nu

De nye coronatal kommer blot kort tid efter, at Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) offentliggjorde, at regeringen agter at etablere en række nye testcentre, der skal aflaste de danske hospitaler. 

Fremover skal danskere, som blot har milde symptomer på corona, henvende sig på et af de nye testcentre frem for hospitalerne, fortalte ministeren. Som det ser ud nu, så presser danskernes store interesse for at blive testet hospitalernes kapacitet.

“Vi etablerer et testsystem, hvor vi samler de to spor i et. Det skal give en klarere kommunikation og kortere svartider. Det er komplekst, men det skal der leveres på inden længe,” udtaler Magnus Heunicke ifølge Nyhedsbureaet Ritzau. 

Lige nu fungerer testsystemet i Danmark sådan, at person - der ikke har symptomer - kan bestille en test via coronaprover.dk. Her bliver de så henvist til et af de hvide telte, hvor testen bliver gennemført. Derimod så skal de danskere, som allerede oplever symptomer, testes på enten et hospital eller en klinik. Det kræver dog en henvisning fra deres egen læge, før de kan blive testet.