Corona koster: Større regning på vej til mange danskere

Nyheder
Nu skal danskerne til lommerne. Foto: Shutterstock
I disse dage ligger mange kontorlandskaber øde hen. Hvad enten det skyldes, at medarbejderne er sendt hjem eller de bare har flyttet hverdagen ind i hjemmekontoret, så betyder det, at mange danskere er meget mere hjemme, end vi normalt er. Det betyder dog også, at danskernes udgifter vokser og mange kan snart se frem til en ekstraregning.  Når vi arbejder hjemmefra, betyder det nemlig at lys, strøm, internet og skærme kører langt mere. Det betyder, at danskerne kan se frem til at skulle grave dybere i lommerne, når deres energi-selskab næste gang sender en regning for el.  Det fortæller dagbladet B.T. Regningen stiger hver dag Avisen har talt talt med energirådgiver Søren Bach-Pedersen fra Ørsted.  “Der er en stigning i forbruget, som skal ses i lyset af, at flere arbejder hjemmefra og dermed bruger mere tid på pc’en og muligvis har flere pc-skærme i brug. Desuden kører opvaskemaskinen mere, tv’et kører mere, Playstation bruges mange flere timer dagligt, og selv kaffemaskinen er kommet på overarbejde,” udtaler Søren Bach-Pedersen. Ørsted - som danskerne tidligere kendte som Dong - har foretaget beregninger, som viser, at en husstand bestående af to voksne i gennemsnit bruger 1-2 kWh ekstra om dagens under coronakrisen. Tallet er 3 kWh for en familie med børn.  Det svarer - i dagens priser - til godt og vel syv kroner om dagen. Altså bliver regningen omkring 210 kroner dyrere for familierne.   

Mest læste i dag

I disse dage ligger mange kontorlandskaber øde hen. Hvad enten det skyldes, at medarbejderne er sendt hjem eller de bare har flyttet hverdagen ind i hjemmekontoret, så betyder det, at mange danskere er meget mere hjemme, end vi normalt er. Det betyder dog også, at danskernes udgifter vokser og mange kan snart se frem til en ekstraregning. 

Når vi arbejder hjemmefra, betyder det nemlig at lys, strøm, internet og skærme kører langt mere. Det betyder, at danskerne kan se frem til at skulle grave dybere i lommerne, når deres energi-selskab næste gang sender en regning for el. 

Det fortæller dagbladet B.T.

Regningen stiger hver dag

Avisen har talt talt med energirådgiver Søren Bach-Pedersen fra Ørsted. 

“Der er en stigning i forbruget, som skal ses i lyset af, at flere arbejder hjemmefra og dermed bruger mere tid på pc’en og muligvis har flere pc-skærme i brug. Desuden kører opvaskemaskinen mere, tv’et kører mere, Playstation bruges mange flere timer dagligt, og selv kaffemaskinen er kommet på overarbejde,” udtaler Søren Bach-Pedersen.

Ørsted - som danskerne tidligere kendte som Dong - har foretaget beregninger, som viser, at en husstand bestående af to voksne i gennemsnit bruger 1-2 kWh ekstra om dagens under coronakrisen. Tallet er 3 kWh for en familie med børn. 

Det svarer - i dagens priser - til godt og vel syv kroner om dagen. Altså bliver regningen omkring 210 kroner dyrere for familierne. 

 

Anbefalet til dig