CORONA: Minister fortæller nyt om kontakttallet

03/11/20 13:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu falder et af de helt central tal, som myndighederne holder skarpt øje med i disse dage.

Tirsdag stod det klart, at Danmark havde rundet endnu en bidsk milepæl i kampen mod corona. 

Statens Serum Institut kunne først på eftermiddagen fortælle, at de myndighederne har konstateret næsten 1400 nye smittede det forgangne døgn. Helt præcis 1353 nye smittetilfælde, ifølge den officielle melding, der blev offentliggjort først på eftermiddagen. 

Nu fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, at der dog er godt nyt omkring kontakttallet. Det sker i et opslag, som ministeren har skrevet på det sociale medie Twitter. 

Deler god nyhed

Kontakttallet viser - kort sagt - hvor mange andre hver enkelt coronasmittede giver virussen videre til. Hvis tallet er under 1.0, så aftager epidemien, er det 1.0 opfører den sig stabilt og hvis det er over 1.0, så accelererer smitten. 

Til trods for at det daglige antal nysmittede vokser, ser det ud til, at det går den rigtige vej med kontakttallet, der i sidste uge var 1,2.

"Seruminstituttets ugentlige kontakttal er beregnet til 1,1.," indleder sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) sit opslag. 

"Kontakttallet er faldet, men smitten er stadig stigende i samfundet. Derfor vigtigt at vi fortsat står sammen om at bryde smittekæderne. Halvdelen af alle danskere er nu testet en eller flere gange. Stærkt," skriver ministeren på Twitter.