Corona-møde overstået: Melder ud om nye restriktioner

04/1/21 11:35

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsministeren har i dag mødtes med coronafølgegruppen.

Mandag har sundhedsordførerne fra Folketingets partier været til mødes sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). 

Det absolutte hovedpunkt på dagsordenen var en diskussion af den nye britiske corona-variant, der siges at smitte langt mere end den gængse variant. Indtil nu er der konstateret 89 tilfælde af den nye variant i Danmark. 

Selvom varianten hverken er mere dødelig eller giver værre sygdomsforløb, vækker den alligevel bekymring. 

Den smitter nemlig i en sådan grad, at de for nuværende gældende restriktioner muligvis ikke vil være nok, hvis smitten skal holdes nede indtil flere danskere er blevt vaccineret. 

Melder ud

Det fik blandt andet Enhedslisten til fra morgenstunden at kræve flere restriktioner indført. 

Partiets sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL) sagde tidligere mandag, at man fra partiers side gerne så daginstitutionerne lukket ned i en sådan grad, at der kun skulle tilbydes nødpasning. Derudover ville Hvelplund også gerne have de landsdækkende restriktioner forlænget. Foreløbigt gælder de indtil 17. januar. 

Ønsket om at daginstitutionerne skulle lukkes fik dog ikke et langt liv. 

Det skød børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ned allerede inden mødets start. Der skulle dog samtidig diskuteres en mulig forlængelse eller andre nye restriktioner på mødet. 

Nu fortæller B.T., at flere kilder fortæller til avisen, at regeringen ikke har tænkt sig at præsentere nye restriktioner mandag. Indtil videre afventer regeringen at se, hvordan situationen udvikler sig.