Corona rammer populært DR-program

25/11/20 08:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
De kommende dage står på selvisolation og en god portion tålmodighed, mens der ventes på svar fra coronatest.

Plejer du at sidde klar kl. 20, når Phillip Faber og Mads Steffensen toner frem på skærmen, i Fællessang - hver for sig, så er der en risiko for at du får en kedelig overraskelse. De kommende dage er den folkekære pianist og pigekors dirigent, nemlig i selvisolation. Det fortæller han på sin Instagram-profil. 

“Er i selvisolation de næste par dage, men ser det fra den lyse side: I morgen udkommer min bog “Den danske sang”, jeg skal være julevært på DR1 d. 24. December, til februar kommer en dokumentar om Pigekoret og julekoncerterne med koret bliver så smukke,” sådan skriver Phillip Faber i sit opslag. 

Siden foråret har han bragt danskerne sammen hver for sig, hvilket hurtigt gjorde Fællessang til en tradition i danske hjem. 

"Tak for dig"

En følger på instagram er dybt taknemmelig for, at Fællessang rullede over skærmen i foråret. Til opslaget skriver hun:

“Tak for dig Phillip. Du var det mest positive i min mors liv, i den sidste tid af hendes liv. Hver morgen spredte du så megen glæde og optimisme i min mors liv - og i min søsters og mit liv, i tre måneder i isolation. Vi mistede vores mor den 13. april. Så igen tak, for dig og for sangen, glemmer aldrig de tre måneder og dit initiativ, det du gav os. TAKNEMLIG.”

Men på fredag er det ikke sikkert, at danskerne får Phillip Faber at se på skærmen, for han må nemlig pænt vente på, at der kommer en coronatest retur med et negativt svar. 

Ekstra Bladet har fanget ham på telefonen, hvor han selv med et grin konstaterer, at det da “er spændende” med på fredag. Dog kan han afsløre at danskerne ikke helt kommer til at undvære Fællessang, men at det dog kan risikeres, at det ikke er med Phillip Faber i spidsen.

Der er en plan B

“Vi kører scenarie A og B. Det ene er et svar på testen og det andet er, at der står kolleger klar til at springe til,” lyder det fra ham.

Præcis hvad der er i planlagt, hvis ikke Phillip selv kan medvirke, vil DR ikke afsløre. Men de fortæller i et skriftligt svar til Ekstra Bladet at ligesom alle andre i samfundet, tages der naturligvis samtlige forbehold, hvilket betyder at han må vente på en negativ test, før han kan komme på skærmen - men når der ikke at komme et svar, så er der også en plan for det.

I foråret spillede Phillip Faber for danskerne fra sit eget hjem - men det er af gode grunde heller ikke en mulighed, da der jo ikke må komme et filmhold hjem til ham.

Årsagen til at han er lige nu er i selvisolation, er at han i weekenden var på samme produktion med en person, som nu er blevet testet positiv for corona. Og selvom at Phillip Faber ikke har været tæt sammen med vedkommende, så er det alligevel en sikkerhedsforanstaltning. 

Så nu sidder han klar i hjemmet og tjekker hyppigt, om der er kommet svar på coronatesten.