Corona-smittet læge bedt om at møde på arbejde: Dansk hospital erkender kæmpe fejl

04/11/20 10:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu erkender hospitalet, at han ikke burde have været bedt om, at møde ind.

På trods af en positiv corona-test, mødte en yngre læge ind på sit arbejde, på Holbæk Sygehus i sidste uge. Han bar mundbind på sin vagt onsdag, men var på arbejde i tre timer, hvor han var i kontakt med både kolleger og flere patienter. Det skriver Berlingske.

Overlægen vurderede at lægen sagtens kunne møde ind til sin aften- og nattevagt. Det vurderede han på baggrund af, at lægen ikke havde symptomer på coronavirus, men blot var testet positiv.

Det må ikke ske

Hospitalets ledelse erkender nu over for Berlingske og siger, at det ikke må ske. 

I de seneste dage er der endnu en gang slået triste rekorder, med et tårnhøjt antal danskere, som er testet positive med coronavirus. I går kunne Statens Serum Institut oplyse, at der det seneste døgn, var 1.353 personer som var testet positiv med corona. I mandags var tallet 942 personer. 

Her til morgen er det også blevet bekræftet, at statsminister Mette Frederiksen skal testes for coronavirus, hvorfor hun nu er gået i isolation. Hun har nemlig været i tæt kontakt med justitsminister Nick Hækkerup, som er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Et stort antal ministre skal testes og er gået i isolation, da de også har deltaget i møder med justitsministeren - der er tale om finansministeren, udenrigsministeren, social- og indenrigsministeren, sundhedsministeren, forsvarsministeren samt kulturministeren og kirkeministeren.