Corona tvinger Kongehuset til at aflyse

14/12/20 07:54

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Kim Refslund, DR ©
Nu bekræfter Kongehuset, at man ser sig nødsaget til at aflyse traditionsrigt nytårsarrangement.

Nu fortæller Kongehuset, at coronavirussen får endnu en konsekvens for opretholdelsen af traditionerne omkring det danske kongehus. Denne gang er det de tradionsrige vagtparader på Amalienborg Slotsplads, der rammes, fortælles det i en pressemeddelelse. 

"Som følge af de seneste restriktioner i forbindelse med COVID-19 har Den Kongelige Livgarde justeret i vagtparade og vagtafløsning på Amalienborg i den kommende tid," skriver Kongehuset og tilføjer:

"Vagtparaden afgår som normalt fra Livgardens Kaserne omkring kl. 11.30 med ankomst til Amalienbog en halv time senere. Selve paraden er dog reduceret til 24 personer, og Musikkorpset deltager ikke, men der vil gå fire tambourer med."

Dannebrog rammes

Kongehuset fortæller videre, at der også vil ske andre ændringer. 

"Ved ankomst til Amalienborg gennemføres den traditionelle frontmarch med afhentning og aflevering af fanen ikke. Fanen vil dog stadig tilgå, og det sker ved ankomsten, hvor vagtparaden marcherer ind foran den afgående styrke. Efterfølgende gennemføres vagtskiftet som normalt."

Coronavirussen går dog særligt hårdt ud over særligt en tradition, der aflyses helt. 

"Det reducerede ceremoniel fortsætter foreløbigt til og med den 3. januar 2021. Dette betyder også, at den traditionelle parade den 1. januar med nytårskoncert af Musikkorpset ikke gennemføres. Dog vil Den Kongelige Livgarde være i rød gallauniform på dagen," udtaler Kongehuset i pressemeddelelsen.