Corona-vaccine: Nu kan du se, hvornår det er din tur

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu har Sundhedsstyrelsen åbnet op for, at danskerne kan se, hvornår de skal vaccineres.

Mest læste i dag

Onsdag er der igen blevet rykket rundt på datoerne for, hvornår danskerne forventes færdigvaccineret. 

Denne gang drejer det sig dog ikke om en forsinkelse. Tværtimod. Nu forventes alle danskere at være færdigvaccineret den 25. juli. Den dato blev ellers udskudt med flere uger i sidste uge. 

Nu har Sundhedsstyrelsen dog justeret datoen igen. Det viser et opslag i den vaccinekalender, som styrelsen fører på sin hjemmeisde. Samtidig er det nu også muligt for alle danskere at se, hvornår de forventes at kunne få første stik af vaccinen. 

Se det her

Fremrykningen af vaccinedatoen kommer i en tid, hvor en af de vacciner, der benyttes i Danmark, er midlertidigt sat i bero. Det er vaccinen fra AstraZeneca. I sidste uge suspenderede Danmark og en række andre lande brugen af vaccinen, indtil en mulig sammenhæng mellem den og blodpropper var klarlagt. 

I den forbindelse sagde Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm: 

”Vi er midt i den største og vigtigste vaccinationsudrulning i Danmarkshistorien. Og lige nu har vi brug for alle de vacciner, vi kan få. Det er derfor ikke nogen let beslutning at sætte én af vaccinerne på pause. Men netop fordi vi vaccinerer så mange, så er vi også nødt til at reagere med rettidig omhu, når der er viden om mulige alvorlige bivirkninger. Det er vi nødt til at få afklaret, før vi kan fortsætte med at bruge vaccinen fra AstraZeneca,” udtaler Søren Brostrøm. 

Nu er datoen dog rykket frem igen. Samtidig har Sundhedsstyrelsen gjort det mulige for danskerne at se, hvornår netop de - i hvert fald i skrivende stund - kan forvente at blive vaccineret. Det kan ses i Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender, der findes lige her. 

 

Anbefalet til dig