Coronaen rammer kronprinsfamilien endnu en gang: Bliver ikke i år

Foto: Royal Run

Endnu en gang tvinger coronaen kongehuset til at ændre planer. Denne gang er det kronprins Frederiks Royal Run, der bliver ramt

Til september løber den tredje udgave af Royal Run af stablen, og for første gang skulle der også have været afviklet et løb i Grønland. Først betød corona-situationen dog, at hele Royal Run måtte udsættes to gange, og nu spænder fortsatte corona-restriktioner og karantæneregler ben for arrangørerne i Danmark ift. afholdelsen af løbet i Nuuk.

”Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år. Corona-situationen har spoleret en stor del af forberedelserne og giver fortsat udfordringer ift. Grønland. For Royal Run er det altafgørende, at vi kan afvikle løbene sikkert, professionelt og forsvarligt” siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund.

”Det skal være en god oplevelse at deltage i Royal Run – uanset om man for første gang skal lunte sig igennem one-milen, eller man er en dreven 10 kilometer-løber. Det fremskredne tidspunkt og de fortsatte corona-udfordringer taget i betragtning, tør vi ikke løbe an på, at vi kan gennemføre løbet i Nuuk på det ønskede niveau” fastslår Morten Mølholm Hansen i pressemeddelelsen. 

Læs også

Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske

Arbejder på at vende tilbage

Alle de deltagere, som allerede har tilmeldt sig løbet i Nuuk, får naturligvis pengene tilbage for deres startnumre. Og derudover er målsætningen at vende tilbage til Grønland snarest muligt, forsikrer løbsarrangørene. 

”Jeg tør ikke garantere, at vi kan stable et løb på benene i Grønland til næste år, men jeg tør godt love, at alle, der er en del af Royal Run, vil lægge sig i selen for, at det kan lade sig gøre” siger Jens Otto Størup, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i DGI.

Trods ærgrelsen over at måtte droppe løbet i Grønland i år, så glæder han sig over, at Royal Run gennemføres i de kendte – glade og trygge – rammer i både Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg samt på Bornholm den 12. september.

”Vi glæder os over, at Royal Run kan gennemføres som planlagt de øvrige steder, hvor vi ser frem til en folkefest, der forener deltagerne på tværs af alder, form og geografi. Kronprinsen og Kronprinsessen har meldt sig klar, og der er stadig mulighed for at sikre sig en plads, men vi opfordrer alle til at komme ud af starthullerne, da der både plejer at være udsolgte byer og distancer” konstaterer Jens Otto Størup.

Læs også

Dronning Margrethe løfter sløret: Her går turen hen