Coronaindsats: Nu indføres der udgangsforbud her

31/10/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Med henblik på at begrænse coronasmitten, er der nu blevet indført et totalt udgangsforbud i november i hele Østrig.

Mest læste i dag

Østrig lukker fra tirsdag store dele af samfundet ned. Dette gøres med henblik på at begrænse coronasmitten. Det har blandt andet fået den betydning, at der er udgangsforbud fra klokken 20.00 til 06.00.

Det er lørdag blevet meddelt af Østrigs kansler, Sebastian Kurz.

"Fra midnat på tirsdag og til udgangen af november vil der være en nedlukning nummer to," udtalte Sebastian Kurz på et pressemøde tidligere i dag.

Ligeledes udtalte han også følgende ifølge nyhedsbureauet AFP: "Alle arrangementer vil ikke kunne afholdes. Det vil påvirke sport, kultur og fritid."

Eleverne i de ældste skoleklasser samt på de videregående uddannelser vil overgå til onlineundervisning. Derfor er det kun de yngste elever, der skal møde fysisk i skole.

Endvidere vil de nye restriktioner også betyde, at restauranter kun må sælge mad ud af huset. Hoteller må ikke tage imod turister, men derimod kun forretningsrejsende. Butikker og industri er dog fortsat åbne.

Ifølge Kurz er målet, at restriktionerne igen skal lempes gradvist i december.

Har før været lukket ned

Det er ikke første gang, at Østrig går aggressivt til værks. De var også hurtige til at indføre en omfattende og effektiv nedlukning, da første bølge af coronapandemien ramte Europa i marts.

Siden da har regeringen dog været tilbageholdende med at lukke ned. Kansler Kurz har tidligere udtalt, at den økonomisk smertefulde nedlukning vil være den sidste løsning, de beslutter at bruge.

Derfor gjorde han det også klart i forbindelse med offentliggørelsen af nedlukningen, at det ikke var en nem beslutning.

"Det var ikke nemt for os at tage denne beslutning, men det er nødvendigt," sagde han.

I Østrig er de hårdere ramt, end i Danmark. Lørdag viste tal fra det østrigske sundhedsministerium, at der i det seneste døgn er bekræftet 5349 nye tilfælde af coronasmitte. Dagen forinden var tallet rekordhøjt, hvor det lød på 5627.

Kansleren har tidligere berettet om, at hospitalerne vil blive uhyre pressede, hvis det daglige antal nye tilfælde vil være i omegnen af 6000 pr. Døgn.

Østrig har omkring tre millioner indbyggere mere end i Danmark, og har de seneste syv dage haft 102 dødsfald med corona. I samme periode har Danmark har 19, skriver Ekstra Bladet.

Samlet er 1109 mennesker døde med coronavirus i Østrig.

Anbefalet til dig