Coronakrisens vindere: Havskildpadden stortrives

Nyheder
Havskildpadden stortrives i coronatiderne. Foto: Shutterstock
For havskildpadden er de mennesketomme strande guld værd. Det giver dem ro til at lægge æg, og det er godt for bestanden. Det siger en chefforsker fra USA

Mest læste i dag

Det er Sarah Hirsch, der er forskningschef på marinecenteret Loggerhead i Florida, USA, der til CBS News har udtalt, at havskildpadderne endelig kan få ro til at lægge æg på strandene. Det betyder, at havskildpadderne stortrives og det vil blive et rigtigt godt år for de store skildpadder. 

"Vores verden har ændret sig, men havskildpadderne har gjort det samme i millioner af år. Det giver os håb for, at verden går videre," udtaler Sarah Hirsch om skildpaddernes adfærd, der nu helt ubekymret kan lægge sine æg på de tomme strande.

Tusindvis af skildpadder migrerer i øjeblikket til strande i den amerikanske delstat Florida og andre steder i det sydøstlige USA for at lægge æg. Det fortæller David Godfrey, der er administrerende direktør for havskildpaddernes naturfredningsforening i USA, til CBS News.

Ifølge David Godfrey skyldes alle disse positive tendenser for havskildpadden ændringer i den menneskelige adfærd. Derfor kan coronakrisen tilskrives de gode forhold for de syv arter af havskildpadder, der alle er truede. 

Havskildpadderne er truede dyr. De største trusler mod arterne er, at deres reder ødelægges, de fiskes fejlagtigt af fiskere, de bliver viklet ind i affald og de bliver ramt af både.

Da der på grund af krisen er færre mennesker på havet og på strandene vil færre skildpadder dø, og deres redder vil ikke blive truet.

"Den begrænsede menneskelige tilstedeværelse på strandene betyder også, at der vil være mindre skrald og plastik, der finder vej til havet," fortæller David Godfrey. "Indtagelse af og at blive viklet ind i plastik og havaffald er også de største årsager til at havskildpadder bliver skadet," slutter David Godfrey af.

 

Anbefalet til dig