Coronasmittet læge tvunget på arbejde på dansk hospital

04/11/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En læge blev bedt om at møde på arbejde på dansk hospital, til trods for positiv coronatest.

Mest læste i dag

Onsdag i sidste uge blev en yngre læge bedt om at møde på arbejde på Holbæk Sygehus, selvom han var smittet med coronarvirus. Det skriver Berlingske.

Den unge læge havde selv kontakte afdelingens ledende overlæge, hvor han orienterede om, at han coronatest var positiv.

Den ledende overlæge vurderede dog, at der ingen problemer ville være forbundet med, hvis den yngre læge mødte på arbejde, da han ikke havde symptomer, men blot en positiv test.

Lægen nåede at være på arbejde på Holbæk Sygehus i tre timer. I alle tre timer bar han mundbind, men har var dog i kontakt med to patienter og andet personale.

De to patienter, som han var i kontakt med, er blevet kontaktet og bliver testet. Ligeledes er afdelingssygeplejersken i gang med at finde ud af, hvem blandt personalet, der skal tilbydes en test.

Anden overlæge tog affære

Det var en anden overlæge på Holbæk Sygehuse, der valgte at tage kontakt til infektionsmedicinerne på Sjællands Universitetshospital, da han ønskede at få et konkret svar på, hvorvidt den smittede læge måtte være på arbejde.

Han fik hurtigt svar, og infektionsmedicinerne slog fast, at lægen ikke måtte være på arbejde.

Ledelsen på hospitalet erkender, at det er en klar fejl, og at den slags fejl ikke må ske.

"Vores primære opgave er at sikre patienternes sikkerhed, når de er indlagt. Det vil sige, at der selvfølgelig ikke må være personale, der er covidpositive, som ser patienter," fortæller Knut Borch-Johnsen, der er vicedirektør på Holbæk Sygehus, til Berlingske.

Han blev gjort bekendt med episoden mandag i denne uge.

Anbefalet til dig