Coronavirus afbryder kronprinsfamiliens udlandsophold: Vender straks hjem fra Schweiz

12/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Her er kronprinsfamilien afbilledet sammen i december, da de sendte en julehilsen til danskerne. Foto: Kongehuset.dk
Kronprinsen og hans familie vender hjem til Danmark.

Mest læste i dag

Nu afbryder kronprinsfamilien sit ophold i Schweiz. Her har familien ellers boet, imens kronprins Frederik og kronprinsesse Marys fire børn har passet et internationalt skoleophold, der burde have varet fire måneder. 

Dette afbrydes dog før tid som følge af coronavirussens eksplosive ankomst i Danmark. 

Skyldes coronavirussens eksplosive ankomst i Danmark

Det fortæller Kongehuset torsdag i en pressemeddelelse. 

"På baggrund af den skærpede situation i Danmark i forbindelse med håndteringen af udbredelsen af COVID-19 har Kronprinsparret besluttet, at familien rejser hjem fra Schweiz," skriver Kongehuset. Inden meddelelsen dykker ned i familiens motivation for at vende hjem til Danmark igen: 

"Kronprinsparret finder det mest naturligt at vende hjem og stå sammen med danskerne i en tid, der kræver meget af alle, og hvor der ligger et fælles ansvar for at passe på hinanden."

Slipper ikke for skolebænken

Familien har holdt til i den schweiziske by Veribier siden starten af dette år.

Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine startede 6. januar på den internationale skole ved navn Lemania-Verbier, der ligger i netop Verbier. 

Aflyses før tid

Nu aflyses skoleopholdet før tid. 

Det betyder dog ikke, at de royale rollinge slipper for at terpe tabeller og lære fremmedsprog. Kongehuset fortæller nemlig, at de fire genoptager deres skolegang på Tranegårdskolen i Gentofte, når de offentlige institutioner i Danmark igen slår dørene op. 

Anbefalet til dig