Coronavirus får dronning Margrethe til at skifte mening

17/12/20 10:26

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Kim Refslund, DR ©
Nu kommer Kongehuset med en ny melding.

Kongefamilien har tidligere meldt årets juleplaner ud, men nu ændres de. Det oplyser Kongehuset torsdag i en pressemeddelelse. 

Først var meldingen at dronning Margrethe skulle fejre juleaften sammen med prins Joachim, prinsesse Marie, deres fælles børn samt prinserne Nicolai og Felix. Det skulle foregå på Schakenborg Slot i Sønderjylland. 

Den plan sætter coronavirussen nu en stopper for, oplyser hoffet. 

"I forbindelse med den seneste udvikling af COVID-19 i Danmark tilpasses den kongelige families jule- og nytårsplaner," skriver Kongehuset i pressemeddelelsen. 

Fejrer jul på andet slot

Kongehuset bekræfter, at dronning Margrethe fortsat fejrer jul sammen med prins Joachim og familie. Det kommer dog ikke til at foregå i Sønderjylland. 

"Hendes Majestæt Dronningen holder juleaften på Marselisborg Slot sammen med Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie og deres to børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, samt Prins Nikolai og Prins Felix," skriver Kongehuset, inden de uddyber:

"Det var oprindeligt planlagt, at Majestæten skulle fejre juleaften på Schackenborg Slot, men højtiden fejres i stedet i Aarhus, hvor Dronningen traditionen tro har residens i forbindelse med julen."

Samtidig bekræftes det, at Kronprinsfamilien fortsat holder juleaften i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Nytårsplaner ændres

Planerne for de kongeliges fejring af nytåret ændres også. 

"Den planlagte nytårskur på Christiansborg Slot den 4. januar 2021 for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark aflyses. Hendes Majestæt Dronningen vil i stedet modtage skriftlige nytårshilsener fra kurdeltagerne."

Kongehuset bekræfter i samme åndedræt, at dronningen som altid holder sin nytårstale den 31. december klokken 18.00.