Coronavirus: Tusindvis af dyr efterlades til sultedøden

04/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Mens millioner af mennesker flygter fra Wuhan provinsen, efterlades flere tusind dyr til sultedøden. Folk frygter de kan sprede virussen.

Mest læste i dag

 

Flere kræver at kæledyrene skal aflives, fordi det frygtes, at de kan være med til at sprede den frygtede virus. 

Wuhans borgmester, Zhou Xianwang fortalte for nyligt, at fem millioner mennesker havde forladt byen, inden det kinesiske nytår. Baseret på tal fra frontlinjen vurderes det at op til 50.000 kæledyr er blevet efterladt under flugten. 

Brød ind for at fodre katte 

"Min konservative vurdering er, at omkring 5000 dyr stadig er fanget. De kommer nok til at dø af sult i løbet af de næste dage," fortæller talsmanden fra det lokale dyreværn, der gerne vil forblive anonym.

Han fortæller også raportere på stedet, at han personligt har brudt ind i hjem - på opfordring af ejere - for at fodre to katte. Kattene havde været fanget i lejligheden 10 dage. 

Foto: www.hsi.org

"De frivillige bare på mit hold har reddet mere end 1000 dyr siden den 25. januar" fortæller han.

Begravede katten levende

På trods af de frivilliges indsats, er der flere tilfælde, hvor folk afliver deres kæledyr. En hund er blandt andet fundet død, efter at være blevet smidt ud af vinduet. Det samme er flere katte, som det ses på billedet nedenfor

Foto: AsiaWire

En unavngiven mand gik i panik, da han var i karantæne med mistanke om virusen. Manden valgte at begrave sin kat levende, mens han var indlagt på hospitalet. Senere blev manden dog erklæret rask. 

 

Anbefalet til dig