Covid-19 får skole til at lukke i en uge

26/09/2020

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Grundet de mange smittede, er man nu nødt til at lukke skolen i en uge.

Mest læste i dag

Randers Lille Skole lukkes i en uge, siger skoleleder Peter E. Knøøs til TV2 ØSTJYLLAND:

”Vi kan se, at det bliver uhåndterbart, fordi vi har for mange krydsrelationer, og at der for mange nye smittede.”

Peter E. Knøøs har fulgt smittesituationen meget nøje, og han har nu besluttet, at det bedste er at lukke skolen, så man ikke bidrager til, at virussen skal brede sig yderligere. 

Dette beskrives i en mail til skolens forældre:

”I dag spørger vi os selv: Kan vi garantere, at vi ikke får flere smittetilfælde at se i ugen, der kommer? Kan vi styre de værste smittekilder, og kan vi sikre at virus snart går over? Vi må desværre svare nej til alle tre spørgsmål.”

Det betyder, at startende fra næste uge, så vil skolens 200 elever modtage fjernundervisning derhjemme, hvor man håber, at de ni dage væk fra skolen vil stoppe virussen. 

Det er værst i de små klasser

Det er især i skolens mindre klasser, at smitten har fået ram på eleverne, hvor man ser flere 6. klasse- og 4. klasseelever, som er testet positive. Peter E. Knøøs udtaler, at udbruddet skyldes en medarbejder, der arbejder i begge klasser. 

Skolelederen havde dog ikke regnet med, at det lige var hans skole, smitten skulle ramme, da man har taget utroligt mange forbehold: 

”Vi har nok været duksen i klassen, fordi vi har været meget skarpe på retningslinjerne og vi har faktisk været lidt forargede over, hvordan det foregår andre stedet. Og så rammer det alligevel her. Det er rigtig træls.”

Peter E. Knøøs fortæller endvidere, at han vil være i tæt dialog med skolens forældre, hvor man mod ugens ende vil tage stilling til, om virussen er bekæmpet: 

”Min telefon har været rødglødende hele dagen, og jeg forventer, at der fortsat vil rulle besked ind om prøveresultater. Vi regner med, at vi kan åbne om en uge, men hvis det ser skidt ud fortsat, så tager vi selvfølgelig bestik af det der fra”, udtaler Peter E. Knøøs til TV2 Østjylland.

 

Anbefalet til dig