D. 14. januar er dette slut: Dronning Margrethe var den eneste tilbage i hele verden

Af: Mie M.B

|

04/01/2024

Nyheder
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Først når den svenske kronprinsesse Viktoria træder til vil verden få en ny

Lige nu læser andre også

Dronning Margrethe står over for at blive verdens sidste regerende kvindelige monark, når hun om små to uger overlader tronen til kronsprinsparret. Efter den britiske dronning Elizabeths bortgang i september 2022 har dronning Margrethe været den eneste suveræne dronning på verdensplan, og hendes frasigelse af tronen vil forlade et tomrum uden andre kvindelige regenter i denne rolle. Det skriver Her & Nu.

At være suveræn monark indebærer ledelse af en suveræn stat og besiddelse af den endelige beslutningsmyndighed. I Danmark inkluderer dette ansvaret at underskrive alle lovforslag inden vedtagelse. Fra den 14. januar vil denne rolle blive overtaget af kong Frederik.

Dronning Margrethe, der også har titlen som den længst siddende monark siden dronning Elizabeths død, vil bevare denne rekord, indtil hun officielt træder tilbage den 14. januar.

Selvom verden snart står uden nogen suveræn kvindelig dronning, er der en ny arvtager klar i tronfølgen. I Sverige står 46-årige kronprinsesse Victoria klar til at overtage tronen, når den nuværende regent, 77-årige kong Carl Gustaf, en dag abdicerer eller går bort. Dermed markeres skiftet fra en æra med kvindelige regenter til nye kapitler i monarkiets historie.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig