D-A-D forsangers julebudskab: Det handler ikke om gaver

Af: Mie M.B

|

04/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jesper Binzer præsenterer en for mange alternativ måde at fejre jul på

Lige nu læser andre også

D-A-D-forsangeren Jesper Binzer har skabt et unikt julebord som en del af Royal Copenhagens traditionsrige juleudstilling. Med temaet "hippiebord" ønsker Binzer at bryde med det traditionelle julebordskoncept og fokusere på hjerteenergi, næstekærlighed og åndelighed. Han opfordrer til at frigøre sig fra det materielle pres og skabe et rum for mangfoldighed og følelsesmæssig forbindelse. Det skriver Horsens Folkeblad.

Binzer fortæller, at hans syn på julen ændrede sig efter en skilsmisse, hvor han besluttede sig for at fravige de traditionelle forventninger og åbne julen for en bredere forståelse. Inspireret af de juleløses jul på Christiania, hvor alle bidrog med, hvad de kunne, ønsker han at genskabe en følelse af fællesskab og hjerteenergi omkring julebordet.

På det særlige hippiebord bruges gamle porcelænsaskebægere til at holde salvie og røgelse, mens tibetanske bedeflag og tekstiludsmykning skaber en blød atmosfære. Musik og åndelige elementer som røgelse og bedeflag tilføjer en dimension af nærvær og ro til julen.

Binzer argumenterer for, at julen bør være en højtid med åndelig værdi, og at fokus på forventninger om det perfekte bord og materielle gaver kan skabe stress. Han understreger vigtigheden af at minimere forbrug og maksimere samværet. Hippiebordet repræsenterer hans vision om en jul, der er fri for egoisme og handler om fælles ansvar for at skabe en meningsfuld aften.

Anbefalet til dig