Da Martin hørte om nødlidende trafikanter, kørte han straks i Bilka og fyldte traileren op

Af: Per Broch

|

05/01/2024

Foto: Martin Pallesen
Foto: Martin Pallesen

Mest læste i dag

Det skulle egentlig have været en stille og rolig arbejdsdag for Martin Pallesen, men på grund af snefaldet, blev dagen noget anderledes, and han forventede, da han startede bilen fra sin adresse i Ebeltoft.

Efter at have afholdt et kursus satte han kursen mod hjemmet igen, men det gik helt galt:

"Efter 1 time tog snefygningen for alvor til og jeg havnede ned af en stejl bakke med traileren efter i en ordentlig snebyge," skriver Martin, der er tidligere politibetjent, i et opslag på Facebook.

Sneen havde lagt sig som en dyne over Danmark, og Martin var ikke den eneste, der sad fast i sneen.

Den udmattende dag betød, at han måtte overnatte hos fremmede, fordi hans bil ikke kunne komme fri. Men midt om natten kom hjælpen dog. I mellemtiden hørte han om de bilister, der havde siddet fast på E45 siden dagen før. "Jeg besluttede, at det skulle være løgn," fortæller han, og Martin tog straks affære.

Han kontaktede P4 Østjylland for at få præcise oplysninger om, hvor de strandede bilister befandt sig.

Med en klar mission for øje kørte han til Bilka i Randers. Her fyldte han en indkøbsvogn med vand, kiks, knækbrød og æbler - essentielle forsyninger til de fastkørte bilister. "Da jeg ville betale, kom Martin, varehuschefen, og tilbød at give varerne til mig," siger han. Med en trailer fuld af forsyninger satte han kursen mod E45.

Ved motorvejen var situationen alvorlig. "Vi var nogle stykker, der gjorde vores bedste for at løse problemet," fortæller han. Efter en kort kamp var der atter passage, og han kunne fortsætte sin mission.

Da han nåede frem til de strandede bilister, var politiet allerede på stedet. De hjalp med at flytte forsyningerne fra hans trailer til patruljevognen, så de kunne nå frem til alle de nødstedte.

Scenen på motorvejen var rørende. Bilisterne, der havde siddet fast i timevis, modtog forsyningerne med et smil. "Da jeg selv kom frem til stedet, så jeg en masse bilister, der stod og spiste æbler og knækbrød," husker han.

Hans indsats bragte ikke blot nødvendig hjælp, men også et øjeblik af fællesskab og taknemmelighed midt i en vanskelig situation.

Efter 36 timer nåede han endelig hjem til Ebeltoft. "Jeg ville ønske, jeg havde kendt til behovets omfang og fyldt traileren til det maksimale fra morgenstunden," reflekterer han i sit opslag.

Anbefalet til dig