Da redderne kom tilbage til ambulancen stod alle dørene åbne

30/8/20 08:50

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Iskolde tyveknægte stjal fra en ambulance, hvor ambulanceredderne var ved at redde liv.

Heldigvis har langt de fleste mennesker respekt, når de ser de blå blink fra en ambulance, der er enten er på vej ud for at redde et liv, eller på vej til hospitalet med en patient.

Til gengæld er det svært at forstå de personer, der kan finde på at stjæle fra en parkeret ambulance, mens ambulanceredderne er ved at redde et liv i nærheden.

Intet desto mindre så var det tilfældet natten til torsdag.

I den svenske by Falun blev en ambulance nemlig udsat for et tyveri, mens ambulanceredderne var i færd med at tilse en patient i nærheden.

Det kunne koste liv

Det svenske medie Dalarnas Tidning beretter om, at da ambulanceredderne vendte tilbage til ambulancen, kunne de se, at alle døre stod åbne, og der var blevet stjålet udstyr og kommunikationsudstyr fra køretøjet.

“Det er så tragisk. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. En ting er, at de stjæler fra ambulancen, men det handler jo i sidste ende om patienterne,” lyder det fra vicechef Peter Danielsson fra Dalarna-regionen til Newsner.

Han fortæller, at tyveriet i værste fald kunne have kostet liv, hvis tyvene havde taget noget, som de akut havde brug for, for at redde liv.

“Det kunne have fået livsændrende konsekvenser. Jeg synes, at det er så trist, det der er sket her. Jeg troede aldrig, at det ville ske,” fortæller han til mediet.

Det svenske politi er ved at efterforske sagen