Da Søren Malling hørte lønnen, begyndte han at græde: Så overvejede han straks noget ganske specielt

27/03/2024

Lucas Andreas

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Han fik et chok, da han hørte lønnen.

Mest læste i dag

Jagten på seernes opmærksomhed kan være utrolig hård, men i denne har skuespiller Søren Malling vist sig at have en bemærkelsesværdig tiltrækningskraft.

Hans seneste tour de force som den tidligere drabschef Jens Møller i TV 2-serien 'Efterforskningen', der dykker ned i det tragiske mord på journalisten Kim Wall, har ikke blot cementeret hans status som en af landets mest alsidige skuespillere, men også kastet lys over de emotionelle og professionelle udfordringer, der følger med skuespillerfaget.

Det skriver Ekstra Bladet.

Malling, der har en lang række roller bag sig, har indrømmet, at ikke alle dele af hans karriere har været drevet af passion.

Nogle valg har været nødvendigheder for at sikre økonomisk stabilitet. "Nogle af rollerne har jeg sagt ja til for at betale min husleje," afslører han.

Men det er de roller, der udfordrer og bevæger, der for alvor tæller for ham, og netop rollen som Jens Møller har været en sådan.

Serien 'Efterforskningen' blev en seermagnet, da den debuterede i 2020, med over en million danskere, der stemte ind for at følge opklaringen af det hjerteskærende mord på journalisten Kim Wall.

Det er et sjældent fænomen i dansk tv-landskab, hvor kun få serier udover det elskede 'Badehotellet' har formået at trække så mange til skærmen.

Det er dog ikke kun seriens succes eller den udfordrende rolle, der har rørt Malling dybt.

Det var Jens Møllers løn, der fik tårerne frem. "Da jeg så hørte, hvad han fik for det i løn, der begyndte jeg at græde," fortalte en tydeligt bevæget Malling i DR's 'Danske tv-series bedste'.

Dette øjeblik var ikke blot en åbenbaring af de økonomiske vilkår for visse professioner i Danmark, men også en stærk reminder for Malling selv om værdien af arbejde versus økonomisk kompensation. "Hvor er vi nogle gange dårlige til at honorere folks arbejde," reflekterede han og overvejede endda, om han selv skulle gå ned i løn som en gestus af solidaritet.

Det må siges at have været en særlig ting at gøre.

Gennem sit arbejde har Søren Malling ikke blot vundet seernes hjerter; han har også bidraget til en dybere forståelse og påskønnelse for de udfordringer, hans karakterer står overfor - både på skærmen og i det virkelige liv.

Anbefalet til dig