Dårlig nyt til 275.000 danskere: Ingen vej udenom

Foto: Shutterstock
Mange har nok fået slået skår i juleglæden.

Mest læste i dag

Gældsstyrelsen har for alvor taget det nye inddrivelsessystem, PSRM, i brug. Systemet skal sikre, at borgere og virksomheders gæld til det offentlige fremover bliver inddrevet så effektivt som muligt.

Systemets mest effektive værktøj er lønindeholdelse.

Det vil sige, at styrelsen kan trække skyldnere i deres indkomst, så de bliver tvunget til at afdrage på deres gæld, inden de får deres løn udbetalt. Foreløbig er 275.000 skyldnere med gæld til det offentlige blevet varslet om, at Gældsstyrelsen vil lønindeholde dem, og i alt er 1,1 mia. kr.  fra 2019 og frem til oktober i år blevet tilbagebetalt til de offentlige kreditorer. Det oplyser Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

”Det er en milepæl for Gældsstyrelsen, at vi nu har rundet den første milliard i lønindeholdelse. Det er den første af mange milliarder, som vi forventer at kunne sende tilbage til de offentlige kreditorer ved brug af det her yderst effektive redskab de kommende år,” siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

Flere skal trækkes

Lige nu er over 160.000 personer i gang med at afbetale gæld for ca. 2 mia. kr. yderligere gennem en lønindeholdelsesordning.

Gældsstyrelsen forventer, at flere skyldnere vil blive trukket i deres løn i takt med, at en større andel af den samlede gæld til det offentlige bliver rykket over i PSRM. I øjeblikket er gæld til en værdi af ca. 6 mia. kr.  sendt til inddrivelse i det nye system.

”Som skyldner får man muligheder for at betale hos de offentlige kreditorer, før gælden havner hos Gældsstyrelsen. Vi rykker dem igen for deres gæld, og betaler de stadig ikke, så har vi altså mulighed for at trække dem i deres løn. Det er en meget effektiv måde at inddrive gælden på, og derfor selvfølgelig et vigtigt værktøj, som vi anvender i stor stil”, siger Lars Nordahl Lemvigh.

I alt er ca. 2 mia. kr. blevet inddrevet gennem det nye inddrivelsessystem, PSRM. Lønindeholdelse udgør dermed over halvdelen af det samlede provenu i det nye system.

 

Anbefalet til dig