Dårlig nyt til allergikerne: Sæsonen starter en måned tidligere end normalt

20/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Det milde vintervejr er skyld i, at pollensæsonen er gået igang væsentligt tidligere end normalt. Foto: Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark har opfanget de første pollen i luften og begynder i dag at udsende Dagens Pollental og Dagens Pollenvarsling for Østdanmark. Sæsonen er startet en måned tidligere end normalt.

Mest læste i dag

Forårstræerne el og hassel er begyndt at blomstre, og nu er de første pollen gået i pollenfælden i København. Ifølge biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen, skyldes pollensæsonens tidlige start det milde vintervejr i december og januar. Det oplyser Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse. 

"Vi har fundet de første pollen fra hasselbuske og elletræer, og det er cirka en måned tidligere end en gennemsnitlig sæson. Vi skal tilbage til 2007 for at finde en tidligere sæsonstart end i år. Normalt starter sæsonen for forårspollen først midt i februar, men denne kan variere med op til to måneder afhængigt af vintervejret."

Hvor slem sæsonen bliver for allergikerne, afhænger af vind og vejrforhold. Milde vejrforhold med lune temperaturer og solskin giver normalt flest pollen. Der er dog stadig lidt håb for dem, som allerede snøfter. Kommer der perioder med nedbør eller kulde, kan det nemlig bremse pollenspredningen.

Det er ikke ualmindeligt, at birkepollenallergikere også reagerer på pollen fra el og hassel. Hvis man har allergi overfor birkepollen, som over halvdelen af Danmarks en million pollenallergikere, kan man derfor opleve symptomer på høfeber eller astma allerede nu.

Få råd og vejleding til din pollenallergi

Pollensæsonen med medfølgende snøft, kløe og nys kan føles lang og sej, og give anledning til spørgsmål om den bedste behandling og behov for gode fif til at komme igennem hverdagen.

Som pollenallergiker står man ikke alene med sin pollenallergi. Astma-Allergi Danmark tilbyder kompetent og individuel telefonisk rådgivning til alle. Som medlem af foreningen tilbydes også særlig medlemsrådgivning med både skriftlig rådgivning og muligheden for at booke et opkald fra en rådgiver, når man selv har tid.

Sådan holder du dig opdateret

Et højt pollental medfører ofte værre symptomer på pollenallergi. Astma-Allergi Danmarks medlemmer og andre pollenallergikere kan med fordel følge med i foreningens forskellige pollenservices. Her kan man holde sig opdateret på pollentallene og justere sin behandling derefter.

Særligt Astma-Allergi Danmarks app, Dagens Pollental, er en vigtig hjælp for mange pollenallergikere i pollensæsonen. Med appen kan man have det seneste pollental og det forventede pollenniveau for dagen med i lommen. Dagens Pollental og Pollenvarsling fra Vestdanmark bliver offentliggjort snarest muligt.

  • Hent app'en Dagens Pollental gratis i App Store eller på Google Play
  • Få rådgivning på tlf. 43434299 mandag til fredag 9-12 og onsdag 16-18
  • Modtag dagens pollenmail med pollental og nyheder
  • Få overblik over døgnets pollental og sæsonens forløb

Anbefalet til dig