Dårlig vejr-nyhed til danskerne: Skete klokken 02:45 i nat

Foto: Vejdirektoratet

Det tyder på, at vinteren nu er kommet til landet

Natten til onsdag kl. 02.45 begyndte vinteren officielt i Danmark.

Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år – og året før – var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt. Det fortæller Vejdirektoratet onsdag i en pressemeddelelse

I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober.

Det har ellers indtil videre været en mild oktober, men natten til i onsdag kom der en koldfront ind over landet, som gjorde det nødvendigt at salte Svingbroen for at undgå glatte kørespor

Læs også

Advarer om kommende weekend: Kør i god tid

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåget vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne, oplyser Vejdirektoratet

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

Vinter i Danmark:

  • På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.
  • Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintervagtcentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.
  • Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion
Læs også

Dyrlæge slår alarm: Din hund risikerer at miste livet