Dårligt nyt for mange danskere med indefrosne feriepenge

11/8/20 11:15

Sarah Steenfeldt

De indefrosne feriepenge har været et stærkt diskuteret emne, nu er der dårligt nyt til mange danskere. Foto: Shutterstock.com
Der har den seneste tid været meget debat om de indefrosne feriepenge, nu er der dårligt nyt til mange danskere.

De indefrosne feriepenge har været et omdiskuteret emne, som har været på de fleste læber. Et af de store emner har været omkring hvorvidt feriepengene ville ‘fritaget’ fra topskatten eller ej. Nu ser det ud til at der er ved at være en endegyldig aftale på plads.

Og det er her der er dårlige nyheder til mange danskere - topskatten bliver ikke fjernet. 

De Radikale bekræfter flertal for topskat af indefrosne feriepenge, som kan udbetales fra oktober.

Vælger du at få udbetalt tre ud af fem ugers indefrosne feriepenge til oktober, risikerer du samtidig at skulle betale topskat af pengene.

Det står nu klart, fordi De Radikale går ind for en progressiv beskatning efter nogen tids tøven. Det skyldes, at regeringen er kommet med sit forslag.

- Vi har lagt det op til regeringen at finde en afklaring, fordi der har været uenighed i offentligheden. Vi bakker op om det, regeringen lægger frem, siger beskæftigelsesordfører Samira Nawa (R).

Tirsdag fremsættes lovforslaget og meningen er at det skal få de mange indefrosne feriepenge ud i samfundet, så de kan holde hjulene i gang i virksomhederne og forbruges.

Du skal selv søge om at få pengene udbetalt 

Borgerne skal selv søge om at få udbetalt pengene, der kan udbetales fra senest oktober. Den præcise dato er ikke nævnt i regeringens udkast til et lovforslag.

Men ministeriets embedsmænd tolker aftalen anderledes, og som Samira Nawa har forstået deres udlægning, vil det forsinke udbetalingen.

- En anden beskatning, end den regeringen har lagt frem, vil forsinke udbetaling af feriepengene, og nogle vil skulle betale mere i skat med en flad skat. Der er nogle ting, der gør, at det ikke er sådan lige at gå til, siger hun.

Hun afviser at kalde det en kovending. Modargumentet er, at op mod 100.000 borgere risikerer at ryge over topskattegrænsen med rød bloks løsning.

For dem vil udbetalingen være en dårlig forretning, og frygten er, at det vil få nogle til at gemme udbetalingen til pensionsalderen.

Dermed gør de ikke den store gavn i samfundet her og nu, som er baggrunden for at udbetale pengene.

- Jeg tror ikke, det gør den store forskel, siger Samira Nawa til Ritzau.