Dagens coronatal er rekordhøjt: Mange smittede og indlagte

14/12/20 13:24

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Den kedelige tendens fortsætter.

Statens Serum Institut har mandag midt på eftermiddagen atter en gang udgivet de aktuelle coronatal. På ugens første hverdag fortsætter tendens fra sidste uge, hvor mange nye konstateres smittet, ligesom det totale antal af indlæggelser stiger. 

Det seneste døgn er der registreret 3.337 nye smittede personer i Danmark. De er opdaget ud af i alt 95.230 tests. Det er det højeste antal smittede, der er opdaget på et enkelt døgn. For to dage siden blev der registreret 3552 nysmittede, men de tal var registreret over en periode på 28 timer. 

Ni smittede personer er døde siden i går. 

Tager betydeligt nøk

En anden tendens, der har sat sit præg på dagens coronatal den seneste tid, er en stigning i antallet af indlæggelser.

Lige fra epidemien første gang gik i land i Danmark, er det et tal, som myndighderne har holdt ekstra godt øje med. Det viser nemlig, hvor stort presset er på landets sundhedsvæsen. 

Siden søndag har der været 84 nye indlæggelser, oplyser Statens Serum Institut. Det betyder, at det samlede antal indlæggelser tager et betydeligt nøk op ad. I alt stiger det med 39 personer. 

Det betyder, at der nu 429 indlagte coronapatienter på danske sygehus. 61 af disse befinder sig på intensiv, 34 er i respirator.