Dagens danske coronatal: Her er dagens tal

Nyheder
Det ser ud til at gå den rigtige vej. Foto: Shutterstock
Her får du ajourførte tal over coronasmitten i Danmark. Hver dag smittes nye samtidig med at andre meldes raske. I denne artikel giver vi dig et samlet overblik over coronasituationen her til lands.

Mest læste i dag

Hver dag bliver nye smittet mens andre bliver raskmeldte. Det er desævrre præmissen, når vi er midt i en stor pandemi. Derfor ajourfører vi hver eneste dag de danske coronatal.

Antal registrerede smittede: 11.387
Antal registrerede døde: 563

Antal testede: 467.009
Antal raskmeldte: 10.044

Tal for testede og smittede personer er opgjort 26. maj kl 12.15 af Statens Serum Institut.
Tal for dødsfald og overstået infektion i Danmark er opgjort 26. maj kl 12.15 af Statens Serum Institut.

Mørketal og opgørelse af døde

Det vurderes, at der findes et stort antal smittede, som aldrig er blevet testet, og som kun har haft lette symptomer. Hvor stort dette tal er, er der ingen der ved. 

Antallet af døde omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19 infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis ikke den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Historien om coronavirus i Danmark

Selv efter det første smittetilfælde i Danmark, var der ikke mange, der tog sygdommen seriøst. Flere tog stadig på skiferie ned til områder med mange smittede og flere bragte sygdommen tilbage til Danmark. 

Det var først den 11. marts 2020, at Danmarks statsminister Mette Frederiksen annoncerede, at regeringen havde valgt at "lukke Danmark ned". Dette gjorde regeringen for at begrænse smitningen. Alle folkeskoler og daginstitutioner blev derfor lukket fra mandag 16. marts

Alle offentligt ansatte, der ikke varetog kritiske funktioner, blev ligeledes sendt hjem. Kort tid efter pressemødet oplevede supermarkederne usædvanligt mange kunder og store indkøb af basisvarer som rugbrød, pasta og wc-papir. Krisen havde dog ingen indflydelse på supermarkedernes leveringskæder, så alt blev fyldt op igen dagene efter og alle de, som panikkede fik en lang næse. 

Imens hørte danskerne skræmmehistorier om overfyldte hospitaler i Italien, mens de danske hospitaler forberedte sig på, at danskerne også skulle komme ind og blive behandlet. 

Danskerne var dog gode til at overholde de retningslinjer, som regeringen havde udstukket og derfor oplevede det danske sygehusvæsen ikke samme massive rykind, som andre steder i verden. Det selvom de første tal fra marts ellers pegede på, at Danmark var hårdt ramt af smitten.

Onsdag den 15. april åbnede de første institutioner og skoler igen. Mandag den 20. april blev flere liberale erhverv genåbnet.

Imens var den største historie i medierne, at danskerne var begyndt at slække på retningslinjerne, og man derfor kunne forvente en stigning i smittede og indlagte.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig