Dagens smittetal: Der er problemer

11/11/2021

Julie Møller

Foto: Shutterstock
Så er de seneste tal fra Statens Serum Institut klar.

Mest læste i dag

På grund af tekniske problemer hos eksterne samarbejdspartnere er dagens tal underestimeret. Tallene dækker over 11 timer mod vanligt 24 timer.

De sidste 11 timer har der været  2.132 nye smittede med corona.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte er faldet med 12, så der nu er 307 indlagte med covid-19. Der er 4 nye dødsfald.

Frem med coronapasset

De stigende smittetal i den seneste tid har resulteret i, at Folketingets Epidemiudvalg tirsdag vedtog, at COVID-19 igen skal erklæres som en samfundskritisk sygdom fra torsdag den 11. november og en måned frem.

Det betyder, at man fra fredag morgen klokken 6 igen skal vise coronapas i en række sammenhænge.

Hos Sundhed.dk forventer direktør Morten Elbæk Petersen, at genindførelsen af coronapasset vil foregå gnidningsfrit. Alligevel appellerer han til, at danskerne udviser tålmodighed, når de igen skal til at hente deres coronapas på sundhed.dk.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix.

”Vi opdaterer systemet løbende, men det kan ikke undgås, at spidsbelastninger med mange tusind besøgende kan give ventetid. Derfor vil jeg også gerne opfordre til, at man henter sit coronapas i god tid, hvis man ved, at man skal bruge det,” siger han i en pressemeddelelse fra Sundhed.dk.

Hvis det er mere end en måned siden, at man har åbnet sit coronapas, vil man blive bedt om at logge ind igen med NemID.

Find dit coronapas

Coronapas-appen er en af flere muligheder for at få sit coronapas. Det kan også tilgås og downloades på sundhed.dk og i appen MinSundhed. Det er muligt at hente og udskrive coronapas for sig selv og for personer, der har givet fuldmagt til deres coronapas.

Det 3. stik

3. vaccinationsstik kan ses i coronapasset på sundhed.dk og i MinSundhed, men det vises lige nu kun i EU/rejsedelen i coronapas-appen. Fra på fredag den 12. november vil 3. stik også fremgå under MinSide i den danske version af appen. Det 3. vaccinationsstik har pt. ikke betydning for, om coronapasset er gyldigt.

 

 

Anbefalet til dig