Dagens smittetal slår rekord - Næsten 200 danskere indlagt

06/11/20 13:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn har myndighederne konstateret det højeste antal nysmittede i landet nogensinde.

På ugens sidste hverdag har Statens Serum Institut igen offentliggjort de aktuelle tal for, hvordan coronavirussen. 

Den seneste uge har coronavirussen igen lagt beslag på den offentlige samtale. Det skyldes ikke mindst nyheden om, at en muteret virusstamme - der er opstået i nordjyske mink - kan true det arbejde med en vaccine, som de seneste mange måneder har foregået verden over.

Dagens smittetal slår rekord

Men fredag sættes endnu en trist rekord i Danmark. Landet runder det største antal daglige smittede nogensinde. 1.427 er smittet. Det hører dog med til regnestykket, at der det seneste døgn er blevet gennemført hele 88.080 corona-tests. 

Det samlede antal indlæggelser stiger med 9. Det vil sige, at der nu er henved 200 indlagt i Danmark. Helt præcist 191. 

Fem smittede personer af afgået ved døden det seneste døgn. 

Corona sender klasser hjem på stribe

Mange skoler er i disse dage påvirker af coronavirussen. Fredag har den ramt endnu en skole.

Her har en smittet elev gjort, at resten af klasse nu sendes hjem indtil videre. 

En elev i 8. klasse er konstateret smittet med COVID-19, hvorfor skolen efter dialog med sundhedsmyndighederne har hjemsendt alle eleverne i den smittede elevs klasse samt to elever fra andre klasser. De hjemsendte er defineret som nære kontakter.

"Vi har orienteret forældre og lærere på Løjt Skole om hjemsendelse af en 8. klasse samt to elever fra andre klasser. Hjemsendelsen er sket efter dialog med sundhedsmyndighederne," fortæller skolechef i Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen. Inden han uddyber. 

"Jeg opfordrer fortsat til, at alle fortsat vil følge de gældende retningslinjer på området, da det er den eneste måde, vi kan inddæmme og forsinke smitten."

Eleven går på Løjt Skole. 

Ved positive tilfælde af COVID-19 i Aabenraa Kommunes skoler og dagtilbud gælder, at barnet igen må komme i skole eller institution efter en negativ test foretaget tidligst fire dage efter smittetilfældet. Herefter gentages testen, efter barnet er tilbage i skolen eller institutionen.

Ønskes der ikke test, skal barnet være isoleret i hjemmet i syv sammenhængende dage uden symptomer, før barnet igen kan komme i skole eller institution, oplyses det. 

Smittetal Danmark

Hver dag udgiver Statens Serum Institut de dagens aktuelle tal, der viser coronasmittens frem- eller tilbagegang i Danmark.