Danmark blev angrebet i morges: Nu advarer folkene bag, at der kommer flere

22/2/23 10:04

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Gerningsmændene er fundet - og de varsler flere angreb

Onsdag morgen kunne flere danske lufthavne melde ud, at deres hjemmesider var ramt af nedbrud.

Det viser sig nu at der ikke er tale om tekniske fejl, men i stedet for cyberangreb. Og nu varsler folkene bag, at Danmark vil rammes igen i dag, skriver Ekstra Bladet.

Det er hackergruppen Anonymous Sudan, der har påtaget sig ansvaret for angrebene, og ifølge ekspert er gruppen ikke færdig med at angribe danskerne.

“Vi kan allerede nu se, at Anonymous Sudan truer med flere angreb, så vi kan godt forvente, at der sker mere i dag: både mod Danmark og Sverige” advarer Steffen Friis, der er IT-ekspert ved cybersikkerhedsfirmaet Vipre Security.

Københavns Lufthavns presseafdeling informerer om, at man er i fuld gang med at løse problemet, men at årsagen bag nedbruddet stadig er uklart.

Anonymous Sudan advarede allerede onsdag om angrebet på de danske lufthavne den følgende dag. Gruppen hævder, at angrebene fungerer som modsvar koranafbrændingerne, der har fundet sted i Danmark og Sverige.

“Godmorgen, Danmarks lufthavne bliver vores første mål. Vi lancerer angrebet om 30 minutter”, lød advarslen fra hackergruppen onsdag morgen på det soiale medie Telegram.

Eksperter har tidligere udtalt sig til Ekstra Bladet, at Danmark er dårligt rustet mod cyberangreb.

“I den situation, vi er i nu, hvor Rusland også åbent snakker om deres rolle i cyberangreb, er det vigtigt, at virksomheder sørger for at søge ekspertise inden for de forskellige områder, man kan rammes, og får en gennemgang af, hvad der kan gøres” fortæller Vipre Security-eksperten.