Danmark har slået rekord: Regeringen afsætter nu 100 mio. kroner til dette

Af: Mie M.B

|

08/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er regeringens mål at Danmark også skal vælges til uden for højsæsonen

Mest læste i dag

Turismeindustrien i Danmark har slået flere rekorder i 2023, nu peger ny analyse på turismens potentiale uden for højsæsonen.

Dansk turisme står stærkt efter et år, der bød på rekordhøje overnatningstal, med særdeles gode takter også ind i efterårssæsonen. I en ny statusanalyse fra VisitDenmark udarbejdet på vegne af Det Nationale Turismeforum tages temperaturen på turismeerhvervet. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Her kan man blandt andet se, at Danmark scorer højt på de udenlandske turisters tilfredshed med flotte strande, forlystelsesparker og på en imødekommende befolkning.

Analysen peger også på en række udviklingspotentialer i dansk turisme, blandt andet skal flere turister vælge Danmark til uden for højsæsonen.

”Dansk turisme har de seneste to år været leveringdygtige i den ene rekord efter den anden. Og sidste års efterårssæson bød på flotte resultater, med rekord i overnatningstal særligt for de udenlandske gæster. Det momentum og potentiale skal vi udnytte. Vi kan jo se, at turisterne er glade for den danske sommer, men vi skal også i endnu højere grad have turisterne ud i de smukke skove i efteråret, på julemarkeder og i sneen om vinteren, og se bladene springe ud i foråret. Danmark skal nemlig være en førende turismedestination – hele året rundt,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Turisme er et stort fokus for regeringen, og på finansloven 2024 er der afsat 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats, der skal bidrage til at skabe yderligere økonomisk, grøn og socialt bæredygtig vækst i hele landet. Derudover har regeringen afsat 40 mio. kr. til bl.a. at få mere gang i turismen uden for højsæsonen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig