Danmark ramt af jordskælv

30/9/20 11:54

Sarah Steenfeldt

Tidligt i morges var der et jordskælv i Danmark. Foto: Shutterstock
Onsdag morgen har der været jordskælv i Danmark.

Jorden begyndte pludselig at ryste under borgerne i det sydlige Thy onsdag morgen. Tidligt i morges - klokken 06.58 - skete der nemlig et jordskælv ud fra kysten Thyborøn. Det skriver TV Midtvest.

Ifølge Tine Larsen som er seniorforsker i seismologi ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), var det ikke et kæmpestort jordskælv - men alligevel et nydeligt et. 

Selvom det ikke var kæmpestort, så kunne det stadig mærkes flere steder i Thy og jordskælvet blev målt til 3,4 på Richterskalaen - hvis man ser på det i danske forhold, så er det et forholdsvist stort jordskælv.

Mange jordskælv hvert eneste år

Vi oplever faktisk jordskælv mange gange i Danmark hvert eneste år - men man kan ikke mærke dem. Sidst vi oplevede et jordskælv i denne størrelse herhjemme, var i Holstebro i 2018 - det blev målt til 3,6 på Richterskalaen.

I forhold til de jordskælv som man ser i udlandet, er dem vi oplever herhjemme - også det dag og fra september 2018 - slet ikke store.

Der var dog stadig en del borgere som fik sig en overraskelse i morges, da flere huse rystede og knagede en smule. Nogle kunne også høre jordskælvet som en dyb lyd. Men Tine Larsen fortæller at det ikke er helt nyt for borgerne i området i Thy at opleve den slags - det er nemlig ofte i dette område, samt Hurup, Vestervig og Ydby, som rammes af jordskælv.

Har du også oplevet jordskælvet, kan du indberette det på GEUS.dk