Dansk avisforside vækker kritik fra Norge: Danskere skal holde sig til baconproduktion

Foto: Information

Man kan i øjeblikket læse utallige voldsomme reaktioner, som kommer efter en dansk avisforside.

"Hold jer til baconproduktion, I danskere. I har nok ressourcer til at få grisene til at yngle grønt."

Sådan står der skrevet i blot én af de mange voldsomme reaktioner fra vores venner fra Norge, som har skabt en raserende debat efter at have set forsiden, som Information har brugt til sin avis.

Læs også

Voldsmand brækkede fem ribben på kvinde: 'Det er en leg for mig'

Det blev dog heller ikke ligefrem bedre, da forsiden blev delt flittigt blandt medierne, herunder VG og Dagbladet

Information brugte forsiden til at komme med en opfordring til Jonas Gahr Støre, som til daglig gør sig til som leder af Arbeiderpartiet, men inden længe vil han også kunne bryste sig af at være den nye mand på statsministerposten, hvorfor han, sammen med regeringen, skal udarbejde Norges klimapolitik, hvilket Information altså mener, ikke ligefrem ser lovende ud. 

Det skriver B.T. 

"Ved valget til Stortinget mandag havde Norge chancen for at tage et stort ansvar på sine brede skuldre og vise olieproducerende lande verden over, at det er muligt at skifte kurs i tide. Men sådan gik det ikke," kommer det fra Information.

Dagbladet langer ud efter Norges manglende indsats i klimasammenhænge, da de mener, at man med oliepenge er forpligtet til at tage en større del i klimakampen, hvilket ikke falder i god jord, når holdningen stammer fra en dansk avis, hvilket da også fremgår af de mange kommentarer på Facebook: 

Og selvom dagbladet mener, at der er en del sandhed i den tankegang omkring olien, så mener de også, at oliepengene forpligter. At Norge skal tage større del i klimakampen, og at en dansk avis har netop denne holdning falder ikke i god jord i kommentarfeltet på Facebook:

"De skal først rydde op i eget land, før de blander sig i, hvordan andre lande styrer deres økonomi!"

"Norsk olie har danskerne altid været misundelige på."

Læs også

Hans Pilgaard med afsløring: 'Jeg tør ikke at sige for meget'