Dansk bager har stor succes med kage til Fars dag

04/6/20 07:30

Julie Møller

Foto:Clausens Eftf.
Bageren Clausens Eftf. i Kerteminde har sat gang i en speciel kageproduktion for at skabe omsætning under coronakrisen.

Mange virksomheden har måtte tænkte ekstra kreativt under coronakrisen. Det er også tilfældet for bagermester Jesper Larsen fra Clausens Eftf. i Kerteminde, der blev hårdt ramt, da coronaen lukkede danmark. Det skriver Fyens.dk.

“De første 14 dage under coronakrisen, var vi fuldstændig døde, så vi har forsøgt at finde på nogle andre ting, der kunne give lidt ekstra salg,” fortæller bagermester Jesper Larsen fra Clausens Eftf. i Kerteminde. Bl.a. har bagermesteren i flere uger selv kørt sit bagerbrød ud til kunderne for at få lidt omsætning i butikken. 

Hjerter til mor og bryster til far

Udover at køre bagerbrød ud til kunderne, så har Jesper Larsen også udvidet sit sortiment af kager. Til Mors dag solgte bagermesteren ‘hjertekager’ med stor succes, og det har nu resulteret i de bare bryster. 

“Der var en kammerat, der sagde, at så skal du jo sælge bryster til fars dag. Og han kunne lige lave den rigtige form til brysterne,” fortæller Jesper Larsen.

Derudover er det overvejende kvinder, der er vilde med at købe bare bryster til deres mænd.

“De køber dem jo for sjov", siger Jesper Larsen, der i løbet af et par dage har solgt cirka 100 par bare bryster ved hjælp af et enkelt facebookopslag.

Og på spørgsmålet om, hvorvidt der er nogen, der er blevet krænket, er svaret klart.

"Overhovedet ikke. Kvinderne synes, det er festligt, og vi skal jo have lidt sjov her under coronakrisen", understreger bagermesteren. 

Køb øl med til kagen

Det er dog først i morgen på fars dag 5. juni, at køberne kan afhente deres bare bryster i bagerbutikken. Brysterne er skabt ud af en sprød kirsebærsnittedej, og med til den sjove kage følger en Amanda Øl fra Kertemindes Bryghus alt sammen til 80 kroner. Ekstra bryster kan købes for 50 kroner, oplyser Fyens.dk

“Det er noget, vi gør for sjov. Vi bruger meget tid på det, men vi får da lidt ud af det", siger bagermesteren, der blev hårdt ramt, da coronaen lukkede danmark.

“Men nu er vi næsten oppe på den normale omsætning igen”, understreger den kreative bagermester fra Kerteminde.