Dansk borgmester i shitstorm: Ragede på ung politiker i en brandert

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den unge kvinde måtte til sidst flygte fra festen, for at slippe af med kollegaen.

Lige nu læser andre også

En kontroversiel sag om upassende opførsel på Rådhuset i Ringsted har kastet skygger over borgmester Henrik Hvidesten (V).

Ekstra Bladet afslører nu, at en række ubehagelige episoder fandt sted under Kommunaløkonomisk Forum den 11.-12. januar 2024 i Aalborg.

Ifølge flere kilder opførte borgmesteren sig ekstremt ubehageligt over for en kvindelig folkevalgt, der deltog på mødet. Hændelsen inkluderede gentagne forsøg på fysisk kontakt og upassende udtalelser, der resulterede i, at kvinden følte sig nødsaget til at forlade arrangementet og tage en taxa hjem.

Efter sigende fandt hændelsen sted i en kælder, men ifølge mediets oplysninger, var adskillige vidner til stede.

Sagen har angiveligt været kendt på Rådhuset i Ringsted i knap 14 dage, hvor den kvindelige folkevalgte har været rystet over episoden. Både kommunaldirektør Mette Jeppesen og KL Juras chef er blevet orienteret, men på grund af borgmesterens folkevalgte status er der ingen juridiske sanktionsmuligheder tilgængelige.

En anden ekstern aktør, Kommunernes Landsforenings bestyrelsesmedlem Michael Ziegler (K), er blevet inddraget i sagen og orienteret om detaljerne.

En sms-korrespondance afslører forsøget på at søge rådgivning fra den erfarne kommuneleder.

Ekstra Bladet har sidenhen været i kontakt med den skandaleramte borgmester, der er berørt over hændelsen og bekræfter hans gerning.

"Jeg vedkender mig, at jeg havde drukket for meget i forbindelse med KØF i Aalborg og at det medførte en upassende situation. Jeg har naturligvis undskyldt overfor den pågældende. Derudover tager jeg hændelsen meget alvorligt og jeg vil sørge for, at det ikke sker igen således, at der ikke kan stilles tvivl om tilliden til min person" forklarer han i en mail til mediet.

45-årige Henrik Hvidesten, der har været borgmester i Ringsted Kommune siden 2014 og siddet i byrådet for Venstre i 18 år.

Anbefalet til dig