Dansk designerbrand vinder opsigtsvækkende retssag mod amerikansk skogigant

Af: Lucas Andreas

|

09/08/2024

Nyheder
cktravels.com / Shutterstock.com
cktravels.com / Shutterstock.com
Sø- og Handelsretten har nu truffet sin afgørelse i sagen.

Lige nu læser andre også

David har besejret Goliat får man næsten lyst til at sige, efter det danske modebrand Ganni har vundet en retssag mod den amerikanske skokoncern Steve Madden.

Striden opstod, da Ganni anklagede Steve Madden for at have kopieret deres populære 'Buckle ballerina'-sko, som har genereret en omsætning på over 13 millioner kroner for det danske brand.

Den amerikanske skokoncern er blevet pålagt at stoppe salget af en specifik ballerinasko i Danmark, efter at Sø- og Handelsretten har fundet bevis for, at skoens design er en kopi af en model fra det Ganni.

Det skriver TV 2.

Retssagen, der blev afgjort den 23. juli, resulterede også i, at Steve Madden skal betale sagsomkostninger på 375.750 kroner.

Retten fandt det usandsynligt, at Steve Maddens 'Grand ave'-model blev designet uden kendskab til Gannis design. Skoenes form, hæl, sålkant og de dekorative stropper blev vurderet til at være næsten identiske.

Ganni har også tidligere oplevet modstand fra Steve Madden, som lagde en chikanesag an mod det danske mærke ved en domstol i New York. Steve Madden beskyldte Ganni for uretmæssigt at hævde designkrænkelse og for at chikanere forhandlere ved at kræve, at de stoppede salget af den pågældende sko.

Trods dette udfald har Sø- og Handelsretten nu afgjort, at Ganni har eneretten til designet.

Ganni omsatte for 1,2 milliarder kroner i 2023, mens Steve Maden omsatte for over 13 milliarder kroner.

Anbefalet til dig