Dansk ekspert med sensationel melding: Ny behandling 800% mere effektiv mod COVID-19

30/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Den danske læge Stig Ekkert, der var den første i Danmark, der anbefalede klorokin som behandling til corona, er nu ude med endnu en bøn til myndigheder. Se på resultaterne og få igangsat behandlingen.

Mest læste i dag

De helt nye tal fra behandlingen med klorokin er helt entydige, hvis man skal tro læge Stig Ekkert. I et opslag på Facebook, refererer han til de nyeste forsøg med medicinen. Her påstår den danske læge, at en behandling med klorokin og Zitromax giver 800% bedre resultater end hvis covid-19 ikke behandles.

I Danmark er behandlingen fortsat ikke tilladt

Den behandling, som læge Stig Ekkert refererer til, er allerede blevet godkendt i flere Europæiske lande. I Danmark er Lægemiddelstyrelsen ikke meget for at åbne op for brugen af klorokin til behandling af covid-19 før resultaterne fra egne kliniske forsøg ligger klar. 

Det er ligeledes læge Stig Ekkert, der er indblandet i de danske forsøg. Alligevel prøver han at råbe myndighederne op, så de iværksætter en behandlingsplan ud fra de internationale resultater. 

De undersøgelser Stig Ekkert refererer til, er foretaget i Marseilles, hvor franske forskere og læger står bag et klinisk forsøg med at blande klorokin og antibiotika for at bekæmpe coronavirus. Allerede nu mener den danske læge, at resultaterne er så enestående, at myndighederne skal vågne op. 

Verden har brug for en kur

Klorokin har længe spøgt som et vidundermiddel mod corona, men den seneste tid, har fokus været på andre medikamenter. Alligevel har flere forskergrupper og læger fortsat forsøgene med klorokin og blandet kuren med andre medikamenter. De franske resultater er på baggrund af den største kliniske test, der udføres med medikamenterne. Mange lande i hele verden følger med, idet flere lande, heriblandt Holland, Spanien, USA og Italien kæmper hårdt for at få deres sundhedssystemer til at følge med de mange syge. 

Den nye behandling er både mere effektiv og reducerer tiden, hvor man har behov for intensiv behandling. Det kan tage toppen af presset mod sundhedssystemet.

 


 

 

 

Anbefalet til dig