Dansk ekspertlæge: Kliniske tests mod corona er baseret på inkompetence

Nyheder
De kliniske tests med klorokin, der også udføres i Danmark er ifølge læge baseret på inkompetence. Foto: Shutterstock
Den danske læge Stig Ekkert er ude med riven på Facebook. Her skriver han, at han vælger at tolke det som inkompetence, at de stort anlagte kliniske tests ikke forholder sig til den viden, der allerede er indsamlet verden over.

Lige nu læser andre også

"Tænk hvis det virker?" starter læge Stig Ekkert et indlæg på Facebook. I hele verden er der kliniske forsøg igang med stoffet klorokin, som har vist sig at have en positiv effekt på sygdomsforløbet for COVID-19. 

Stig Ekkert er dog ikke imponeret over de store forsøg, som han faktisk selv er en del af. "Det er simpelthen for dumt at de stort anlagte forsøg i hele Verden under navnet Discovery som også udføres i Danmark ikke indeholder den mest effektive kombination set til dato: klorokin + Zitromax," skriver lægen. 

Der har flere steder i Verden blevet testet klorokin i sammenspil med et antibiotikum, der går under navnet Zitromax. De to medikamenter blander sammen har særligt i Frankrig givet overraskende gode resultater. Netop den viden synes Stig Ekkert er decideret inkompetent at forkaste.

"Onde tunger vil sige at stærke kræfter vil klorokin det ondt...men det tror jeg ikke på. Jeg vil være positiv og mene at inkompetence er mere sandsynlig," skriver Stig Ekkert, der flere gange om dagen poster opdateringer fra forsøg i Frankrig, der netop påviser en signifikant positiv effekt med behandling med klorokin og Zitromax. 

Lægemiddelstyrelsen er tavse, det samme er journalisterne

I kommentarsporet til flere af lægens indlæg spørges der ind til, hvorfor myndighederne ikke tillader klorokin. Ligeledes spørges der ind til, hvorfor ingen journalister spørger ind til forsøgene og Lægemiddelstyrelsens holdning til klorokin.

En Facebook-bruger skriver bl.a. "Jeg har ikke hørt nogen journalister adressere Klorokin ved pressemøderne... Sover journalisterne?" hvortil Stig Ekkert svarer: "Ja de er simpelthen under al kritik. Mikrofonholdere burde de skifte navn til."

Stig Ekkert blev stærkt kritiseret af Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz, da Ekkert i slutningen af februar sendte en pressemeddelelse ud, der hævdede at klorokin kunne behandle COVID-19 med positive resultater. 

Ingen journalister har siden stillet spørgsmålstegn ved Senderovitz' udmelding og Lægemiddelstyrelsens holdning til klorokin og de mange positive resultater, der allerede foreligger.

 

Anbefalet til dig