Dansk familie kigger i datters seng - Så får de chok

31/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En jysk familie fik sig noget af chok, da de kiggede i datterens seng.

Mest læste i dag

En familie i Randers fik sig en stor overraskelse, da de i midten af april fik uventede gæster. En lille hunkat sad pludselig i deres barns seng, og da familien ikke havde kat, kom besøget bag på dem. Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Familien konkluderede, at den lille hunkat måtte være kommet ind ad det åbne vindue i børneværelset. Hunkatten virkede tryg og tilpas i barnesengen, og det gik efter nogen tid op for familien, hvorfor hun havde søgt skjul på børneværelset: Hun var ved at føde killinger.

Fik hjælp

I første omgang tjekkede de, om hunkatten var øremærket, men da de ikke kunne se noget, skyndte de sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. De forklarede situationen, og der blev derfor straks sendt en kredsformand af sted for at hjælpe. Da kredsformand Kirsten Christensen ankom, var en lille hunkat blevet til fire, fordi der nu var født tre smukke killinger.

Den lille familie kunne ikke dele værelset med dets ejermand de næste 12 uger, og Kirsten Christensen skulle nu lokke den nybagte kattemor med alle hendes killinger ind i en transportkasse, så de kunne blive kørt til dyrlægen, hvor de skulle tjekkes. Desværre var hunkatten ikke enig i den beslutning, og det tog derfor en hel time at overbevise hende om, at hun skulle med.

"Mormis forsvarede virkelig killingerne med alt, hvad hun havde. Men efter hvæs og sure miner blev hun til sidst lokket ind i transportkasse, og her viste hun sig at være den mest kærlige og spindende kat og en virkelig god og omsorgsfuld mor," fortæller Kirsten Christensen.

Sommer, Solvej, Sofus og Sigurd 

Inden turen gik til Nordjyllands Internat, var den lille familie forbi Dyrlægehuset i Randers, hvor de fik et sundhedstjek af en dyrlæge. Heldigvis havde alle fire det godt, men kattemor var utrolig sulten. Hun var så sulten, at hun huggede maden i sig, da hun fik den.

Nu er kattefamilien kommet videre til Nordjyllands Internat, hvor den de næste 12 uger er i pleje hos en af Dyrenes Beskyttelses plejefamilier. Her får de al den ro og omsorg, de har brug for. Kattemor har fået navnet Sommer og de tre killinger hedder Solvej, Sofus og Sigurd.

 

Anbefalet til dig