Dansk ferieparadis indfører forbud

Af: Redaktion .

|

23/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Én af danskernes foretrukne feriedestinationer har indført flere forbud i kampen mod masseturisme.

Mest læste i dag

Vi danskere er ét af de mest berejste folkefærd i verden. Måske skyldes det manglen på sol og de store mængder regn, som vi ofte oplever herhjemme. Det er i hvert fald primært solrige og varme lande som Spanien, Italien og Grækenland, der står højt på listen over danskernes yndlings destinationer.

Nu har én af danskernes favoritdestinationer dog indført nogle forbud, som kan komme til at stå i vejen for nogle danskeres sommerferie.

Det er den verdensberømte italienske by Venedig, som ligger i det nordøstlige Italien, der har indført en række forbud i forsøget på at komme masseturisme til livs.

Det skriver BBC.

Venedigs kamp mod masseturisme startede faktisk allerede i 2021, hvor det blev forbudt for krydstogtskibe at lægge til ved kanalbyen.

Siden indførte byen i starten af 2024 et såkaldt turistgebyr på 5 euro i forsøget på at minimere antallet af udenlandske turister, som besøgte byen.

Og det har hjulpet! Besøgstallet i byen med ca. 250.000 indbyggere er nemlig faldet, men man forventer, at det igen i løbet af de kommende år vil stige til et højere niveau, end man oplevede i 2019 inden pandemien.

I 2019 blev Venedig besøgt af ca. 13 millioner turister, og det siger sig selv, at det har stor indflydelse på en historisk by med ca. 250.000 indbyggere.

Derfor bliver der nu indført endnu flere tiltag for at komme masseturismen til livs.

Ét af tiltagene er, at højttalere fremover bliver forbudt i byen. Derudover vil der fremover være et loft på maksimalt 25 personer, når man besøger byen som del af en gruppe.

Disse tiltag kommer i kølvandet på, at UNESCO sidste år advarede om, at Venedig risikerede at ende på en liste over verdensarv, der var i fare; blandt andet på grund af overturisme.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig